Kis türelmet...
A tortalap hozzávalói
5 egész tojás
12 deka cukor
15 deka liszt
fél deci étolaj
fél deci víz
1 csg sütőpor
A krém hozzávalói
1 csg vaníliás pudingpor
5 deci tej
2 kanál cukor
2 deci tejszín
1 lap zselatin
15 deka gesztenye massza
15 deka porcukor
ízlés szerint rum
15 deka vaj
Marcipán a díszítéshez és a bevonáshoz
A tojásokat szétválasztom A fehérjét 2 kanál cukorral felverem.A sárgáját a cukorral vízzel étolajjal habosra felverem, a fehérjével óvatosan összekeverem és a sütőporos liszttel összekeverem.Egy kapcsos torta formát margarinnal kikentem és morzsával meghintettem A masszát beleöntöttem elsimítottam és 170 fokon megsütöttem.Amikor a tészta kihűlt 3 egyenlő részre felvágtam.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőztem
Amikor levettem a tűzről egy lapzselatint beleolvasztok. A pudingot langyosra kihűtöm ..A tejszínt habbá vertem, A langyosra kihűlt pudingba felét belekeverem és az alsó lapot ezzel a krémmel megtöltöm.Ráteszem a második tésztalapot erre a gesztenye krémet teszem.A porcukrot 2 kis kanál vízzel elkeverem, hozzáadom a margarint és habosra keverem, közben a rumot és a gesztenyemasszát is beleteszem,jó habosra kikeverem és a lapra rákenem erre pedig a tejszín másik felét teszem és úgy jön rá a harmadik lap.Amivel lefedtem.A tetejét és az oldalát egy kevés krémmel bevonom, hogy majd a tortára marcipánt ráteszem A fehér marcipánt porcukorral kinyújtottam és a tortára helyeztem úgy,hogy lelógjon az oldalára .Színes marcipán karikákkal díszítettem.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 159 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!