Kis türelmet...
15 deka rétesliszt
20 deka finom liszt
fél deci olaj
1 deci langyos tej
2 deka élesztő
1 egész tojás
1 kis kanál cukor
1 kis pohár kefir
1 kis kanál só
A töltelékhez
15 deka puha margarin
15 deka reszelt sajt
A kenéshez
1Tojás
Az élesztőt a cukorral és a langyos tej felével felfuttatom.
A kétféle lisztet összekeverem, és ha felfutott az élesztő az összes hozzávalóval könnyű tésztává dagasztom.Amikor már a dagasztógép oldaláról leválik a tészta akkor már a tetejét és az alját belisztezem és duplájára kelesztem.Amikor megkelt 6 egyforma részre osztom
, és egyenként kőr alakúra kinyújtom.3-3 darabot összeragasztom a következő képen
A margarint kicsit felolvasztom ,hogy lehessen a tésztán elkenni
az alsó lapra kenem a margarint rászórom a reszelt sajtot., majd ismét a kinyújtott kör alakú lap ismét margarin és sajt ráteszem a harmadik lapot amit jól rányomkodok és 8 háromszöget vágok a tésztából
A szélesebbik felénél kezdem el feltekerni és kifliket formálok belőle .A másik 3 lappal is ugyanez az eljárás
A tepsibe sütőpapírt teszek erre kerülnek a kis kiflik .tojással lekenem és én háromféle maggal leszórtam napraforgó,szezám és kömény maggal egy fél órát még kelesztem és 180 fokos sütőben szép piros ropogósra megsütöm.A közepének nagyon finom könnyű a tésztája
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 268 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!