Kis türelmet...
1 kiló burgonya
10 deka zsiradék
liszt
zsemlemorzsa
olaj
kimagozott szílva
fahéj porcukor
A burgonyát megpucolom és sós vízben puhára főzöm
Amikor megfőtt a levéről leszűrtem, összetörtem sóztam és hagytam kihűlni.
Amikor kihűlt egy étkezési kanál zsírt tettem rá és annyi lisztet, hogy a tészta ne ragadjon.Összegyúrtam és vékonyra lisztes deszkán kinyújtottam.Kis kockákra vágta, és mindegyik közepébe szilvát és fahéjas porcukrot tettem, majd összegömbölyítettem gombóccá..A gombócokat forró vízben kifőztem hideg vízzel leöblítettem .és a kész morzsába beleforgattam.Fahéjas porcukorral meghintettem.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 137 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!