Kis türelmet...
8 szelet csirkemell
1 kisebb fej karfiol
1 deci étolaj
só, bors
3 kanál liszt bele forgatom a hús szeleteket
A mártás hozzávalói
5 deka vaj
10 deka reszelt sajt
2 tojás sárgája
5 deci tej
3 kanál tejföl
2 kanál liszt
csipet só csipet bors
apróra vágott petrezselyem
Elkészítése
A hús szeleteket kicsit kiklopfoltam sóztam borsoztam lisztbe forgattam és az olajba szép pirosra kisütöttem, Egy hőálló tálra leraktam a kisült hús szeleteket.
A karfiolt sós vízben megfőztem.A hús szeletekre rátettem Erre pedig a mártás került
A mártás készítése
Amiben kisütöttem a húst ahhoz még adtam az 5 deka vajat Amikor felolvadt hozzáadtam a lisztet és zsemle színűre megpirítottam .Ekkor hozzáadtam lassan a tejet, és a tojás sárgáját folytonos keverés mellett..A tűzről levettem sóztam borsoztam 5 deka reszelt sajtot belekevertem, és az apróra vágott petrezselymet hozzáadtam.A karfiol tetejére rátettem a mártást erre tettem a reszelt sajtot és 180-200fokon szép pirosra sütöttem Burgonyával és rizzsel tálaltam
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 50 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!