Kis türelmet...
Hozzávalók
4-5 darab közepes héjában főzött burgonya
50 deka savanyú káposzta25 deka főzőkolbász
4 vékony szelet sonka
fél liter tejfö
1 fej aprított vöröshagyma
3 gerezd apritott fikhagyma
fél deci olaj
só
őrőlt bors
15 deka reszelt sajt
A megfőtt burgonyának lehúzom a háját, és karikákra szelem
A kolbászt is felkarikázom
Az olajat felmelegítem a hagymákat kicsit megfonnyasztom benne és kiszedem az olajból.
A káposztát is kicsit megdinctelem .
A kolbász karikákat a vékony sonkaszeletekkel kicsit megsütöm.
A sütőedényt olajjal kicsit megkenem és morzsával meghintem A sütőedény aljára teszek a káposztából erre teszem a hagymákat amit megpároltam A hagymára a burgonya karikákat a kolbász karikákat sonkaszeleteket és erre tejfőlt és reszelt sajtot. Majd ismét káposzta amíg tart anak a hozzávalók és a tetejét ismét káposztával tejföllel és sajttal zártam
190 fokon az edényt letakarva megsütöttem.
10-15 perc után a tetejét leveszem a sütőedénynek és a tetejét az ételnek szép pirosra sütöm.
Nagyon finom laktató étel
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 30 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!