Kis türelmet...
Hozzávalók
50 deka liszt
5 deka olvasztott margarin
3 deka élesztő
2,5 deci langyos tej
kevés só
3 tojás sárgája
5 deka cukor
A tetejére
darált dió
cukor
A krémhez
1csg vaníliás puding
2 evőkanál cukor
6 deci tej
Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatom
A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabositom amíg a cukor elnem olvad.A lisztet a dagasztóedénybe teszem ,kicsit megsózom
Hozzáadom a megkelt élesztőt a kikevert tojásokat a tejet és végül az olvasztott margarint
Géppel kb 10 perc alatt kidolgozom a tésztát
, majd letakarom és kb fél óra alatt duplájára kelesztem
A darált diót a cukorral összekeverem
Amikor a tészta megkelt gyúródeszkára kiborítom és kicsit átgyúrom, majd letakarom és ismét kb 10 percig kelesztem
Majd kinyújtom a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatom sütőpapiros tepsibe szorosan egymásmellé rakom
Tojással lekenem és darált cukrozott dióval jól megszórom
Erre ismét tészta korongok és ismét dió
Egy kicsit kelesztem a tepsiben mielőtt a sütőbe tenném
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással felfőtöm csak most kicsit több tejjel hogy ne legyen sürű a vaníliakrém
Kisüléás után vaníliakrémmel és eperrel tálaltam
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 37 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!