Kis türelmet...
Hozzávalók
50 deka liszt
1 tojás sárgája
5 deka olvasztott margarin
3 deci tejszín
3 deka élesztő
kis kanál só
3 kanál nádcukor
Tölteléknek
bármilyen kemény lekvár
A szívecskék kenéséhez a tojást használtam
Az élesztőt egy fél deci langyos tejszínben egy kanál cukorral felfuttatom
A tojást sót nádcukrot a liszttel elvegyítem
Amikor az élesztő már habos és felfutott hozzáadom a liszthez majd a tojást és a maradék tejszínnel dagasztó géppel kidolgozom amikor már kezd fényesedni hozzákeverem az olvasztott margarint és addig dolgozom amíg az edény falától elválik.Ekkor lelisztezem letakarom és meleg helyen duplájára kelesztem
Amikor megkelt a tészta az egészet vékonyra kinyújtom tetszés szerinti lekvárral én saját készítésű szilvalekvárral lekentem az egész lapot . és mindkét oldalát elkezdtem feltekerni amikor összeért a két tekerés akkor, tetszés szerinti nagyságra felszelem és próbálok szívecskéket készíteni belőle.
Nekem ilyenre sikerült, de a végeredmény az íz volt a lényeg
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 178 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!