Kis türelmet...
Hozzávalók
50 deka liuszt
1 csg sütőpor
10 deka cukor
20 deka házi zsír
1 egész tojás
2 deci tejföl
Töltelék
1 kiló magozott meggy lehet cseresznye is
2csg vaníliás puding
4 kanál meggy lekvár
ízlés szerint cukor
csipet fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kb fél orát pihentetem addig elkészítem a tölteléket.
A meggyet ízlés szerinti sukorral fél deci vizzel puhára főzöm,
A pudingokat 4 deci vizzel kikeverem és a már puhára főtt meggyhez hozzáadom egy -két percig keverem hozzáadom a meggy lekvárt .
A tésztából két lapot nyújtok és az egyiket sütőpapiros tepsibe teszem .A főzött krémet kicsit kihűtöm és a lapra rásimítom.A másik lapot a krém tetejére teszem.
180 -190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm
Amikor kihűlt szeletelem
A receptért Vassné Editkének köszönet
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 57 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!