Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

János blogja

Dévényi János festőművész „Oldás és kötés”  

 

Helyszín : Unió Galéria

Tárlatmegnyitó: 2010 május 1-én 18-órakor

Szakmai méltató : Dr. Halák László író

Közreműködik : Kiss Virág, Kiss Dóra, Géczy Ráhel, hegedűn

A művészt Lovas Gábor költő verse köszönti

Galériavezető házigazda: Putnoki  A. Dávid szerkesztő műsorvezető

A kiállítás május 30-ig 10-órától 18 óráig minden nap megtekinthető

Cím: 1077 Db utca 73. / Dob utca Hársfa utca sarok /

A gyűjteményes kiállításon az elmúlt három év munkáiból válogatott mintegy negyven kép kerül bemutatásra.

Címkék: kiállítás geometrikus művészet

Tovább 

 

Budakeszi sok mindenben  első az országban. Itt a legmagasabb a megszületett gyermekek számaránya, amire természetesen büszkék vagyunk, itt él a legtöbb diplomás értelmiségi a lakossághoz viszonyított számarányát tekintve, ez is szivet melengető tény és adat, és most itt látható  ez a nagyszerű karitatív karácsonyi képzőművészeti kiállítás, amely budakeszin élő és alkotó művészek példátlan összefogásával valósult meg. Azt a lelkes felemelő hozzáállást  nem lehet szavakkal elmondani, amit tapasztaltam  művész barátaimtól, ahogy a  kiállítás gondolatára, és kitűzött céljára egyöntetűen igent mondtak, és felajánlották műveiket ,  a művek eladásából származó teljes bevételt, a Budakeszin élő

szociálisan rászoruló családok, és idős beteg emberek megsegítésére.

Címkék: kiállítás művészet

Tovább 


 network.hu

 

 

 Elnyújtott folyamatosan gömbölyödő vonalaik végtelenül egyszerűek, és nehezen megfoghatóak. Sehol nincs egy szöglet, sehol egy vonalzóval húzott vonal. Gömbölydedségük lenyűgöző, látványuk megragadó, kiegyensúlyozott formaviláguk feminin érzelmeket kelt. Talán a legnehezebben szerkeszthető geometriai forma. Ellipszisek. Egymáshoz rendelt szín és formaritmusuk változatos kompozíciós megjelenésre inspirált. A színek lefedik egymást, az ismétlődő elcsúsztatott ellipszisek kontrasztba kerülnek, továbblendítik a motívumot  Olykor egymáshoz simulnak, és  körbeölelik egymást, vagy egymásnak feszülnek .Máskor hullámvonalat követnek mintha táncot lejtenének, vagy az egyik pólusról mint a legyező szétnyílnak.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

-A honlapján azt olvastam, hogy ön a világ legboldogabb embere, mert azt csinálja amit szeret.

Igen , fennhéjázás nélkül vállalom ezt a kijelentést, tizenkét éves koromban az utcán láttam egy festőt, aki háromlábú állványon festett, többen körbeálltuk néztük alkotás közben, de ő nem zavartatta magát  belefeledkezett a képbe… Arról ábrándoztam, hogy ha felnövök én is festőművész  leszek.

Ez számomra akkor elérhetetlen álomnak tűnt, de mivel ez később megadatott nekem, nagyképűség nélkül mondhatom én vagyok a világ legboldogabb embere, mert azt csinálom amit szeretek.

Címkék: információk beszélgetás

Tovább 

network.hu

 

A vörös maszk című kiállítás elé

 

 

 

 

 Az élet csodálatos színtér ahol mindenki megkaphatja a rá váró szerepet, hivatást. Számomra a geometrikus művészet adja a növekedés, a  kiteljesedés  csodálatos  lehetőségét. A kiállítás mindenkor térfoglalás, ahol a művek kisugárzása veszi birtokba  a falfelületeket  a kiállítási teret. . A kép előre megfontolt szándékkal történt jelhagyás,  amely  rólunk szól,  a tökéletes utáni vágyakozásunkról, és arról hogy ha lehet maradjon utánunk nyom, emlék, és teljesítmény amely maradandó és értékes.

Címkék: geometrikus festészet kiállítás

Tovább 

Gannay János


Lajoskomárom, 1905 - 1992
Festő. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Glatz Oszkár és Aba Novák Vilmos voltak a

mesterei. Az 1940-es évek óta több tárlaton szerepelt alkotásaival. Budakeszin élt és dolgozott , ez a kiváló festő, aki a mesterem volt , gyerekként jártam a műtermébe rajzolni .A Gyöngyvirág utcában a CBA mögötti ház manzárdjában volt a műterme, nagyon szép kilátással a János hegyre, és a házakra.Három kisebb méretű olajképe van a tulajdonomban, és egy mappa, vázlatokkal rajzokkal.

Címkék: festőművész mesterem

Tovább 

 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

KIÁLLÍTÁS AUKCIÓ KIÁLLÍTÁS AUKCIÓ

 

 

 

 

 

 Színnel teremtett világ

 

 

 

http://www.axioart.com/

A Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége " Színnel teremtett világ" címmel árveréssel egybekötött kiállítást rendez a Táncszínház Galériában kortárs művészek részvételével. 2009 november 4-én nyílik  5-óra 30-kor. Az árverés november 29-én 12- órakor lesz a helyszínen.A kiállítás anyaga az axioart honlapján is megtekinthető lesz. 

 

 

Szeretettel ajánlom mindenkinek .

Címkék: kiállítás és aukció

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu