Kis türelmet...
Nagy volt bennem a kísértés , hogy készítsük el a Húsvéti nyulat virtuálisan a konyhában , de felülkerekedett bennem az űnnep tisztelete , és maradok a hagyományoknál és egy bárány elkészítésének módját ismerheted meg .
Forrás :
Már most az írás elején el szeretném mondani hogy nem szokásom plagizálni, igy ha valaki úgy döntene hogy elkészíti vállalnia kell a szerkesztésből adódó kockázatokat .
Az elkészítéshez szükséges anyagféleségek :
Egy bárányfej , tüdő , nyak és máj. 30 dkg vegyes zöldség / 1. paszternák , 1 karalábé / 10 dkg füstölt szalonna .
Rántáshoz : 1 ek. liszt , 1 ek. zsír , 1 kk. pirospaprika , 1 ek. összevágott petrezselyemzöld , só ,bors ízlésünknek megfelelően .
A bárány fejét , nyakát és a tüdöt egy nagyobb lábosban elkedjük főzni sós vízben . A főzölébe egész borsot helyezünk el , forrás után eltávolítjuk a keletkezett habot , ezt kővetően csökenjük a használt hőmennyiséget / gázt esetleg villanyt takarékos üzemmódra állítjuk / A zöldségeket tisztitásuk után felkockázzuk , és a szalonnaszeletekkel együtt a bárányhoz adjuk , A főzés időtartamát a hús csonttól történő elválása határozza meg . Az utosó tiz percben elhelyezzük a májat , majd petrezselymes rántást készítünk és összeforraljuk .
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!