Kis türelmet...
Mákos-mogyorós-kókuszos-diós
Hozzávalók
2 tepsihez
500 g liszt
20 g élesztő
50 g porcukor
4 tojássárgája
250 g vaj/margarin
50 ml tej
1 csipet só
Töltelék
4 tojásfehérje
200 g porcukor
1 teáskanál citromlé (vagy 10%-os ecet)
200 g darált dió/mogyoró/kókuszreszelék/mák
Elkészítés
Kimérjük a hozzávalókat. Az élesztőt elkavarjuk egy teáskanálnyi cukorral, egy evőkanál liszttel és a fél dl tejjel. A lisztet egy tálba mérjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a cukorral elkevert tojássárgáját és a puha vajat. Összegyúrjuk. Kelesszük 1 órát(annál jobban nyújtható, minél tovább kelesszük)( Én most kivételesen a vajat a liszttel elmorzsoltam)
Amíg kel a tészta előkészítjük a töltelékhez valókat. Amikor a tészta megkelt két egyenlő részre osztjuk.
Vízfürdőn a tojásfehérjét a cukorral elkeverjük/verjük (ez kb 15 perc) a citrommal.
A tésztát 2-3 mm-re nyújtjuk
A habba a végén beleforgatjuk a darált anyagokat. A két lapon elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük, mint a bejglit.
Éles késsel 2-2,5 cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 4 éve
Látta 149 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!