Kis türelmet...
Hozzávalók : tészta : 80 dkg liszt, 2 tojás, víz
töltelék : 5 dkg dió, 5 dkg mogyoró, 5 dkg cukor
10 dkg mák, 5 dkg cukor
0,40 l szilvalekvár(kb.)
2 dl tejföl, 1 vaníliás cukor, citromhéj
tészta kifőzéshez só, a kifőzőtt tésztához és a tepsi kenéséhez vaj/margarin/ olaj.
Elkészítés: Viszonylag keményebb tésztát gyúrunk, Letakarva pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk és metéljük. Kifőzzük, tepsibe rakjuk a kifőzött tésztát rétegenként a töltelékkel. Tetejét tejföllel meglocsoljuk. Sütőben 200 fokon 25 percig megpirítjuk.
Egyedülállók is megcsinálhatják az egész adagot, ha le tudják fagyasztani. Így bármikor felhasználható desszertnek és olyan mintha most csináltuk volna./frissen tartó fóliában jobb mint alufóliában, mert nem szárad ki/
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 4 éve
Látta 138 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!