Kis türelmet...
5 db tojás
5 ek kristálycukor,5 ek liszt,1 kk szódabikarbóna,2 ek olaj,Barna laphoz:5 db tojás,4 ek liszt,2 ek kakaópor,2 ek olaj,5 ek kristály cukor,2 ek tej.Krém:500 ml habtejszín,1 cs habfixáló,1 cs gesztenyemassza ,Bevonáshoz:30 dkg ét csoki,1 dl tej,5 dkg margarin,1 ek olaj,színezett fondant
A tésztához a lisztet elkeverjük a szódával,a sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot,a fehérjét pedig habbá verjük egy kanál cukorral,majd a sárgáját is fehéredésik verjük majd fokozatosan hozzá adjuk a habhoz kicsi fokozaton verjük még el nem keveredik a kettő.Majd az olajat is bele keverjük de csak fakanállal kavarjuk
fokozatosan bele szitáljuk a szódás lisztet.26-os torta formába sütőpapírt szabunk és bele öntjük a masszát és szép lassan kisütjük.A még sül elkészítjük a kakaós tésztát,a lisztet elkavarjuk a kakaóporral,a szódával,a sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot és fehéredésig verjük gépi habverővel,majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.A fehérjét habbá verjük az egy kanál cukorral és lassabb fokozaton elkavarjuk a sárgájával.Fakanállal kavarjuk lassan a bele szitált lisztes kakaóport.Majd úgyan úgy teszünk mint előzőleg.Most hamarább megsül kb 15 perc.A hideg habtejszínt felverjük a fixálóval,a gesztenyét jól kikavarjuk és kézi habverővel szép simára kavarjuk. ki hűlt lapokat ketté vágjuk és be töltjük a krémmel.A külsejét is bevonjuk.Majd rácsra teszem a tortát és leöntöm a csokimázzal.Másnap ki szurom a fondantot fenyő mintával és avval díszitem,megmaradt a foci pályásból.
Kategória:
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 46 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!