Kis türelmet...
Tészta:
6 db tojás
6 evk liszt
6 evk porcukor
2 evk olaj
2 evk tej
1 cs sütőpor
Krém:
0,5 l habtejszín
2 tábla jó minőségű ét csoki
2 zacskó habfixáló
A zöld fondant:
1 zacskó Marsallow pillecukor (320 gr)
30-35 dkg porcukor (gyári)
1 evk víz,1 zöld étel festék
3 dkg étkezési keményítő + a felület szórásához és nyújtásához,margarin
a fehér pedig íróka
1 tojásfehérje,20 dkg porcukor
Tésztát egy 35x25 tepsibe sütöttem ki.A krémet már előző este elkészítem.A tejszínt fel melegítem mikróban és a csokikat bele tördelem,simára ki kavarom és mikor ki hűlt be teszem a hűtőbe.Másnap meg fel verem gépi habverővel. A tészta kihűl és a krémmel megtöltöm.Persze a tészta most nem úgy sikerült mint eddig és nem lett olyan sima a felülete,de ebből is tanulok.
A fondant nem semmi,de egyszer el kellett kezdenem valahogy.A pille cukrot apróra daraboltam,egy mikrózható edénybe teszem amit jól bekenek margarinnal és egy kanál vízet adok hozzá és be teszem a mikróba,kb 1 percre.Én egy kicsit többre tettem és ki futott ,hagy ne mondjam mi volt itt:-) Egy fakanállal amit előtte jól bekenek margarinnal megkevertem és vissza teszem.Mikor már folyékony jól kikavarom és folyamatosan adagolom a porcukorral el kevert keményítőt.A kezemet is bekenem jól és elkezdem gyúrni én adtam hozzá porcukrot és keményítőt is mire kellő állagú fondantot kaptam.A tortát be kentem vajas krémmel (porcukor és vaj elegye) és bevontam.Majd rá rajzoltam a mintát.
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 482 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!