Kis türelmet...
26 dkg liszt
1 cs sütőpor
5 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl olaj
1 dl meleg víz
A barna tésztához:
2 ek kakaópor
2 ek meleg víz
2 ek olaj
Krém:
2 cs rum puncsos pudingpor
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
1 rum aroma
2 db őz gerinc forma
Csoki máz: 2 tábla ét bevonó,5 dkg margarin,4 ek tej
Az első mozdulatom,hogy ki margarinozom a őzgerinc formákat.
A tojásokat ketté vesszük ,a sárgáját kikavarjuk a cukorral,az 1 dl olajjal, az 1 dl meleg vízzel.A fehérjéből kemény habot készítünk,a lisztet elkeverjük a sütőporral.A lisztet hozzá adjuk a sárgájához és elkavarjuk,majd a fehérjét is.Ebből a masszából tegyünk az egyik formába,úgy hogy 2 centi rész maradjon.A megmaradt masszához adjuk még olajat,vizet és kakaóport,ezt pedig a másik formába öntjük.Előmelegített sütőbe tesszük,kb 25 perc alatt kész.
A krémhez a pudingokat elkészítjük,a még meleg pudinghoz adjuk a rum aromát fél üvegcsével.A margarint habosra keverjük a porcukorral,majd mikor már ki hűlt,a margarinhoz adjuk fokozatosan.A tésztákat ki borítjuk egy tálcára és a csíkoknál fel szeljük.Elkezdjük meg kenni a krémmel.Először a barna szeletet kenjük meg krémmel és mellé helyezzük a sárga tésztát és azt is megkenjük.Ezt így folytatjuk még el nem fogynak a hozzá valók .
A csokimázhoz a tejet fel forraljuk a mikróban és bele törjük a csokit és a margarint,majd jól kikavarjuk és be vonjuk vele a sütit.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 185 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!