Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Kelt pogácsa!

Ez egy nagy, családi adag. De felezheted, ha kisebb mennyiségre van szükséged.

60 dkg. teljes kiörlésü lisztet vagy grahem lisztet, 40 dkg. finom liszttel Összekevered. Teszel bele egy lapos evőkanál sót, sütőport, Elmorzsolod benne a 2 egész Ráma margarint. 6 tojás sárgáját teszel bele, és 30 dkg, sovány, reszelt sajtot (óvári, edami, mozzarella).Fél liter lyght tejföllel is lazitsd a tésztát. Élesztőt felfuttatsz, langyos, cukros tejben. Bedagasztod. Akkor jó a tészta, ha nem túl sürü, a nokedli tésztánál kicsit keményebbet kell hogy kapjál, akkor tud jól dolgozni az élesztő és a sütőpor, ha a tészta nem túl kemény. Kézzel alaposan kivered. Alányúlsz és lazitod. Ha készen vagy, félrehúzod a tésztát és alászórsz lisztet, aztán a másik oldalát is félrehúzod és az alá is szórsz lisztet.(Tudod: keverve a finom és a teljes kiörlésü) Igy könnyebben ki tudod emelni majd a tálból. Letakarod egy konyharuhával és kb. meleg helyen állni hagyod egy órát. Nagyanyáink ezt az ágyban kelesztették "párna, dunna alatt"!

Lisztezettn nyújtódeszkán kinyújtod, kb. hüvelyk újjnyi vastagságúra. Közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatod és két kézfejeddel kicsit, oldalt megsodrod, felfelé igazitod. Igy csinosabb pogikat fogsz kapni. 

Tetejét megkened tojás sárgájával, megszórod sovány sajttal. Lassan süssed, közepes lángon.

Kicsi közöket hagyjál, mert összekelnek. Mondjuk akkor sincs nagy baj, csak késsel fogod tudni elválasztani egymástól őket.

 

 

 

 

 

Címkék: sósak teljes kiörlésü és finom liszttel.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu