Kis türelmet...
Zabkása(252kcal)
Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg zabpehely
8 dl tej
4 db alma
4 dkg mazsola(más aszalt gyümölcs is lehet)
2 narancs
só
édesítő
Elkészítés:
A gyümölcsöket pucoljuk meg és daraboljuk fel apró/kisebb kockákra.
Tejet felforralni,hozzáadni a pelyhet,kevergetve,lassú tűzön
megfőzni és ízlé szerint édesíteni és hozzákeverni a mazsolát.
Egy csipet sót adni hozzá.Lehet bele tenni egy kis fahéjat is,nagyon finom.
A gyümölcsöket pucoljuk meg és daraboljuk fel apró/kisebb kockákra és rakjuk kisebb tálkák aljára.
Amikor már a zabpehely a tejet magába szívta és meghült szedjük tálkákba,amiknek előzőleg az aljára a gyümölcsöket tettük.
Más gyümölcsökkel is lehet készíteni(pl.kiwi,eper stb..)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!