Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Bármikor elkészitheted, nem csak husvétkor!

60-dkg teljes kiörlésü lisztet vagy grahem lisztet összekeversz 40-dkg finom liszttel, 1 sütőporral, vaniliával (vaniliaródból ki tudod szépen kaparni), 1 citrom reszelt héjával, 2 cs. Ráma margarinnal, fél liter lyght tejföllel, 6 tojás sárgájával.  Pici sót teszel hozzá és édesitőszert izlés szerint. 1 cs élesztőt, langyos, cukros tejben felfuttatsz. Bedagasztod azzal a módszerrel, amit már leirtam a pogácsánál. Ha keménynek találod a tésztát lazizhatod tejjel.

A tészta egyharmad részét átteszed egy másik tálba, adsz hozzá kakaót és jól beledagasztod.

Kb. egy órát állni hagyod, meleg helyen.

Lisztezett gyúródeszkán, átgyúrod mind a két tésztát és három részre osztod.

Kinyujtod egymás után mind a három sárga tésztát,  a barnákat is és ráteszed. Felgöngyölöd, mint a rétest. Dobálhatsz bele meggyet vagy más gyümölcsöt, ha szereted. Tojás sárgájával megkened.

A tepsit oliva olajjal kikened és meghinted liszttel. A három rudacskádat egymás mellé teszed, és hagyjál kb. 3-4-cm távolságot közöttük.

Közepes lángon, lassan süssed.

 

 

Címkék: húsvéti kalács.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu