Kis türelmet...
Bármikor elkészitheted, nem csak husvétkor!
60-dkg teljes kiörlésü lisztet vagy grahem lisztet összekeversz 40-dkg finom liszttel, 1 sütőporral, vaniliával (vaniliaródból ki tudod szépen kaparni), 1 citrom reszelt héjával, 2 cs. Ráma margarinnal, fél liter lyght tejföllel, 6 tojás sárgájával. Pici sót teszel hozzá és édesitőszert izlés szerint. 1 cs élesztőt, langyos, cukros tejben felfuttatsz. Bedagasztod azzal a módszerrel, amit már leirtam a pogácsánál. Ha keménynek találod a tésztát lazizhatod tejjel.
A tészta egyharmad részét átteszed egy másik tálba, adsz hozzá kakaót és jól beledagasztod.
Kb. egy órát állni hagyod, meleg helyen.
Lisztezett gyúródeszkán, átgyúrod mind a két tésztát és három részre osztod.
Kinyujtod egymás után mind a három sárga tésztát, a barnákat is és ráteszed. Felgöngyölöd, mint a rétest. Dobálhatsz bele meggyet vagy más gyümölcsöt, ha szereted. Tojás sárgájával megkened.
A tepsit oliva olajjal kikened és meghinted liszttel. A három rudacskádat egymás mellé teszed, és hagyjál kb. 3-4-cm távolságot közöttük.
Közepes lángon, lassan süssed.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!