Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

Az egyesülési jogról szóló  1989.évi II. törvény  szerint az egyesülési jog mindenkit megillető, alapvető szabadságjog. Mindenkinek joga van arra, hogy másokkal szervezeteket, illetőleg közösségeket hozzon létre, azok tevékenységében részt vegyen. 

Az egyesület olyan önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező szervezet, amely az alapszabályban meghatározott célra alakul, nyilvántartott tagsággal rendelkezik, és céljának elérésére  szervezi  tevékenységét.

Az egyesület megalapításához az szükséges, hogy  legalább 10  alapító tag a szervezet megalakítását kimondja, alapszabályát megállapítsa, ügyintéző és  képviseleti szerveit megválassza.

Az egyesületi törvény  alapján  a Mosonszentmiklósi Nyugdíjas Egyesület  létrehozását kezdeményeztük. Az egyesület létrehozását azért tartottuk fontosnak, mert a   magasabb szervezeti formában működő civil közösségeknek nagyobb lehetősége  van a különböző pályázatok  beadásánál,  a támogatások elnyerésénél, az SZJA 1 %-ának felajánlásánál. 

Az alakuló ülés  napirendi pontjaiban döntöttünk  az egyesület   megalakulásának kimondásáról, az egyesület alapszabályának  elfogadásáról, az egyesület elnökségének megválasztásáról, az egyesületi tagdíj meghatározásáról.  Az alapszabály szerint az egyesület célja : nyugdíjasok és időskorúak társadalmi összefogása, általános érdekvédelme, életkörülményeik javítása; nyugdíjasok és időskorúak társadalmi megbecsülésének erősítése, egészségi és kulturális igényeik kielégítése; aktív társadalmi részvétel a község közéletében.  Egyesületünket a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nyilvántartásba vette, közhasznú szervezetként működünk a következő  tevékenységekben:  egészségmegőrzés, betegségmegelőzés; szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása; kulturális tevékenység; hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése;  emberi és állampolgári jogok védelme  és fogyasztóvédelem. Az egyesület által nyújtott közhasznú szolgáltatásból tagjain kívül más is részesülhet.

Az egyesület  közgyűlése megválasztotta az elnökségi tagokat:

Elnök:                           Fülöp Anna

Elnökhelyettes:             Simon Ambrus

Titkár:                           Fehér Viktorné

Pénzügyi felelős:          Nátz Irén

Rendezvényszervező:   Ötvös Dánielné

Szociális felelős:           Müller Lászlóné

A közgyűlés a tagsági díjat havi 100.-Ft-ban állapította meg.  Az egyesület tagja lehet  mindenki ( nemcsak nyugdíjas ) , aki  elfogadja az egyesület alapszabályát

Szeretettel várunk mindenkit az egyesület soraiba, vagy az egyesület által szervezett különböző programokra.      

Címkék: civil szervezetek

Kapcsolódó cikkek:

  KLUBVEZETŐK TANÁCSKOZÁSA

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu