Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

MAJLÁTH JULIA 1921 - 1976 . . . a szerző..
JÁKÓ VERA 1934 - 1987 ..

Jákó Vera : Köszönöm mama - dal

Zene , s Szöveg : Majláth Júlia 1921 - 1978 ..

Csókról és vágyról szól a legtöbb dal,
Szívünk ilyet sokat hall!
Én egy más témáról írtam ezt a dalt,
Dúdolják együtt majd!
Az iskolába kézen fogva vittél, és csókkal vártál mindennap haza.
S ha beteg voltam, virrasztottál nappal-éjszaka. Köszönöm, mama!
Az asztalomra barna cipót tettél, mely lágy volt, mint az ajkad lágy szava.
S ha rossz is voltam, nem büntettél engem meg soha. Köszönöm, mama!
Én jó most sem vagyok:
Rád ritkán gondolok,
Alig vagyok veled...
S te mégis hogyha látsz,
A két karodba zársz
Elrejtve könnyedet!
Hogy annyi fáradsággal felneveltél,
És hálát érte senkitől sem vársz,
Csak ülsz magadban,
Elhagyottan,
Élted alkonyán
És semmit nem kívánsz!
De huncut két szemeddel intesz, s vigyázol reám!
Köszönöm, mamám! Köszönöm, mamám!
Én jó most sem vagyok:
Rád ritkán gondolok,
Alig vagyok veled...
S te mégis hogyha látsz,
A két karodba zársz
Elrejtve könnyedet!
Hogy annyi fáradsággal felneveltél,
És hálát érte senkitől sem vársz,
Csak ülsz magadban,
Elhagyottan,
Élted alkonyán.
És semmit nem kívánsz.
De huncut két szemeddel intesz, s vigyázol reám!
Köszönöm, mamám! Köszönöm, köszönöm, mamám!

 

Könnyen elkészíthető, húsmentes, mégis benne van minden, amire a szervezetednek a húsból szüksége van, tehát kész főnyeremény.
Ha nincs időd a lencsét áztatni, nyugodtan használhatsz konzervet, a végeredmény ugyanolyan finom lesz.
LencsefasírtHozzávalók:
  • 40 dkg lencse
  • 1 tojás
  • 1 száraz zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • só, pirospaprika, bors
  • olaj
Elkészítés ideje:

35 perc.Elkészítés menete A lencsét - ha nem konzerv - legalább két órán át áztasd, hogy puhább legyen. A zsemlét áztasd be tejes-vizes lébe, legalább félig lepje el, hogy rendesen átázzon. Ha a lencse eleget ázott, főzd puhára enyhén sós vízben, és törd péppé egy

Ezután a hagymát vágd kockára, majd pirítsd egy kis olajon, amíg aranybarna nem lesz, ha kész van, add hozzá a lencséhez. Ha ezzel is kész vagy, add hozzá a tojást, ízlés szerint sót, borsot és pirospaprikát, majd szaggasd bele a beáztatott zsemlét, sűrítsd be a liszttel, valamint vágj bele jó sok petrezselymet. Akkor jó az állaga, ha már kis pogácsákat tudsz belőle kialakítani. Zsemlemorzsában forgasd meg a kis pogácsákat, majd forró olajban süsd ki a fasírtokat.

 

 

 

9/

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu