Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A Szeparéban mostantól Tapas bar (ejtsd: tapasz bár) működik. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól a sebeinket ragasztgatjuk egész nap, hanem a katalán konyha különleges falatkáit kóstolgathatjuk.

A tapa (többes számban: tapas) spanyol szó, jelentése fedő. Önvédelmi szokásból vált gasztronómiai különlegességgé az évszázadok során: a katalánok ugyanis először tálkákkal fedték le az italukat a melegebb éghajlaton bágyadt legyektől, zuhanórepülésre képes bogaraktól és egyéb szállongó biológiai alkalmatosságoktól megvédendő. A tálkákra azután kis falat étkek, csipegetnivalók kerültek, amelyek természetesen gyorsan fogytak és a sikeren felbuzdulva a szokás gyorsan elterjedt egész Spanyolhonban, az étkek skálája pedig szinte a végtelenségig bővült.

Ma már a tapas több változatban létezik és kifinomultabb, és nem csak a hagyományos borfajták mellé eszegetik, és még csak nem is mindig bort isznak hozzá. Az étvágytól és az étkezéstől teljesen függetlenül bármilyen étvágygerjesztő ital, azaz aperitif megteszi, amelyet szívesen fogyasztunk. A tapas pedig bármilyen napszakban népszerű, de elsősorban általános esti előétel. Sőt, előételek kavalkádja. És az is előfordul, hogy főétellé válik. A legjobb falatkákat mostantól pedig a Szeparéban szervírozzuk Neked, gyere és próbáld ki!

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu