Kis türelmet...
Hozzávalók 2,5 dl csészével mérve!
3 csésze BL 80-as liszt ajánlott (Én 2 csésze Bl 80-as liszt és 1 csésze Bl 55-ös lisztet használtam)
1,5 csésze víz
kicsit kevesebb, mint fél teáskanál szárított élesztő
1,5 teáskanál só
A lisztet egy nagyobb tálba szitáltam és hozzákevertem a sót és az élesztőt. Utána beleöntöttem a vizet és egy keverőlapáttal lazán összekevered. Nem dagasztani csak keverni!
Letakartam egy konyharuhával és egy éjszakán keresztül kelesztettem, tehát 12 órán át békén hagyod!!!
Lisztezett felületre borítottam a tésztát,átgyúrtam,kicsit megformáztam,mjd fél órát pihentettem.
Egy jénai tál alját kiolajoztam. A sütőt 250 fokra előmelegítettem a jénaival együtt.
Fél óra elteltével a tésztát beletettem a tálba,kicsit megvizeztem,majd lefedtem és 35 percig így sütöttem.
Az idő eltelte után levettem a tetejét és tovább sütöttem,míg szépen megsült.
Amikor ropogósra sült rácsra helyeztem,megkentem vízzel.
A tésztája igen sűrű,de nagyon finom!!! És ugyebár saját készítésű kenyérről van szó,ami mindennél többet ér! :))
Nem sok munka van vele,az sem utolsó szempont.
Este készítettem el a tésztát és reggel már sült a fincsi házi kenyér! :))
Régi vágyam volt,hogy kenyeret készítsek itthon :))
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 329 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!