Kis türelmet...
DIÓTORTA GAZDAGON
Hozzávalók:
Tészta: (26 cm-es átmérőjű formához)
5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg cukor
csipetnyi só
Krém:
20 dkg darált dió
1 púpozott evőkanál liszt
2.5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg Ráma margarin
Díszítéshez:
2 dl habtejszín
5 dkg darált dió
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.
Előmelegített sütőben, 180 °C -on, kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácson hűtjük ki.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót. Kicsit forralunk rajta, besűrítjük, és lehűtjük.
A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a hideg diós krémmel.
A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, és úgy töltjük meg. Ha megdermedt, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 414 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!