Feher fondanttal vonom be. 1 tasak zselatint(nem torta zselet hanem a masikat amelyiken zoldsegek vannak)feloldok 4e. kviz +2 e.k citromle(citrombol kicsavart le mert ettol feherebb lesz a fondant,nem jo a bolti citomle) Majd goz folott felolvasztom hogy a zselatin kristalyok eltunjenek vigyazok hogy ne forraljam fel mert a zselatin tonkremegy.A gozrol leveve hozzakeverek 1 e. k mezet vagy energizantot(az uzletbe kaphato, mez helyett aruljak) es 1 e. k margarint.A margarin lehet dobozos is. Egy masik talba atszitalok 1 kg porcokrot.Fontos hogy bolti legyen mert ebben mar benne van a kemenyito.En meg atszoktam orolni hogy finomabb legyen a porcukor mert ez is fontos.Akkor a porcokor kozepebe vajok egy melyedest es beleontom a zselatint.Ezt osszegyurom ,nem baj ha kisse ragacsos mert masnapra megkemenyedik.Nylon zacskoba teszem es masnapig a hutobe tarolom.Masnap amikor felakarom hasznalni nagyon keves idore beteszem a mikroba utanna agyurom.A deszkat amin gyurom lehet porcukrozni(elveszek egy keveset abbol az1 kg-bol vagy lehet meg szorni kukoricakemenyitot GUSTIN a neve. Kisiritem kb.0.5 mm vastagsagura es beboritom vele a tortat. A felesleget szepen levagom ,es rasimogatom a tortara.A.tortat bevonas elott lekell alapozni vajkremmel egyreszt mert eltunnek az egyenlotlensegek masreszt,mert hozzakell tapadjon a tortahoz.Egy kicsit elore nehez elbanni vele de a gyakolas meghozza az eredmenyt.Oktato videokat lehet latni a youtube.com-on is.Ha valami nem tiszta sziesen segitek.
Uzenetet szeretnek kuldeni minden ismeros jeloltnek es egyben bocsanatot is, hogy valami hiba vegett nem tudok uj ismerosoket elfogadni es nem tudom hogy miert.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!