Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Száz veszélyeztetett helyszín a világból lencsevégen


 

A decemberi koppenhágai klímakonferencia kapcsán jelent meg a „100 kép a világból, melyekre érdemes emlékezni” című album


 

// <![CDATA[ if(!window.goA)document.write('<sc'+'ript src="http://imgs.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord='+Math.floor(Math.random()*1000000000)+'" type="text/javascript"><\/sc'+'ript>'); // ]]> // <![CDATA[ if(window.goA)goA.addZone(60914,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}}); // ]]>

 

A „100 kép a világból, melyekre érdemes emlékezni” című album a 2009.december 7-18. között Koppenhágában megrendezendő ENSZ Klímakonferencia kapcsán, lenyűgözõ képekkel illusztrálva, mindhez rövid esetleírást mellékelve, hívja fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire és fenyegető közelségére. A könyv a RODER-OCKER Kiadó Kft. első kiadványa.   

Az album a világ száz helyszínén készített, válogatott fotó szépségével érvel a Föld és környezetünk ma ismert formájának megõrzése mellett. A „100 kép a világból, melyekre érdemes emlékezni” elnevezésû program Dániából indult világhódító útjára, és a 2009. december 7-18. között Koppenhágában megrendezendő ENSZ Klímakonferencia (COP15) egyik elõkészítõ projektje.

könyvbemutató

Az Egyesült Nemzetek IPCC klíma-jelentéseire alapozva (mely 2007-ben Nobel-békedíjat kapott) a szervezők 100 helyszínt választottak ki a világban, melyeket a klímaváltozás hatásai kiemelten veszélyeztetnek. Várhatóan eltűnnek, vagy olyan mértékben változnak meg az elkövetkező néhány évtized során, hogy az emberi, állati és növényi lét is veszélybe kerülhet. A „100 kép a világból, melyekre érdemes emlékezni” projekt a képek szépségével érvel megóvásuk mellett. A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a probléma valódiságára, aktualitására és mindezt közérthetően tegye.

A könyv 100 lenyűgöző fotó gyűjteménye. A helyszínek mindegyikét komolyan veszélyeztetik a klímaváltozás és az általános környezetszennyezés hatásai, és mindegyiket megnevezték a korábban említett, Nobel-békedíjas IPCC-jelentésben. A kiadványban a fotók mellett minden esetben néhány bekezdésnyi esetleírás található, melyben a terület különlegességéről, eddigi és várható éghajlati, időjárási, illetve ezek következtében előálló problémáiról olvashatunk.

Föld az Atlantisról

(Fotó: NASA) 

A könyv elõszavát Rajendra K. Pachauri, az ENSZ Klímaügyi Kormányközi Panel(IPCC) elnöke írta. Szavai szerint: „A 100 kép a világból elnevezésű projekt kiváló eszköz arra, hogy mindenki számára világossá váljon, milyen jelentőséggel bír, és mekkora veszélyt rejt a klímaváltozás az egész emberiségre nézve. A társadalom figyelmének felkeltése és a száz, szíveknek oly kedves táj bemutatása a közérdeklődést olyan irányba tereli, mely reményeim szerint döntések sorát készíti elő, és ezek által a csodálatosan szép és értékes tájak megmenthetőek lesznek.”

A projekthez számos hazai és nemzetközi híresség is csatlakozott. "Megtiszteltetés volt számomra a felkérés, hogy személyes részvételemmel támogassam a „100 kép a világból” projektet. Elkötelezett vagyok a környezetvédelm mellett, és nem divatból vagy elvakultságból csatlakozom az ezirányú kezdeményezésekhez, hanem mert szeretném, ha a kislányom és az ő gyerekei, unokái is ismernék azt a világot, amelyet gyermekként én is felfedezhettem. Nagyon fontosnak tartom a széleskörû összefogást a társadalom és a politikai, gazdasági élet szereplõi között. Brüsszeli tudósítóként anno tapasztalhattam, hogy az Európai Unió milyen kiemelten kezeli a kérdést. Csak remélni tudom, hogy kellőképp komolyan veszik a problémát a világ vezetői és Koppenhágában hathatós intézkedésekhez vezető döntések születnek” - mondta D.Tóth Kriszta, a projekt egyik hazai védnöke.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu