Kis türelmet...
GYÜMÖLCSÖS SMORNI (Császármorzsa)
Hozzávalók : 20 dk búzadara, 1 evőkanál liszt, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,de elhagyható,mert annélkül is finom, 6 tojás, kb fél vaj ízlés szerinti kristálycukor, ki milyen édesen szereti :P
Mielőtt a császármorzsát elkészítem addig a mazsolát meleg vízbe áztatom hogy kellőképpen megpuhuljon.
Elkészítés :
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd belekeverjük a tejet. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, ezalatt a búzadara jó alaposan megpuhul és megszívja magát a tejcsikével.
Ha letelt az 1 óra akkor a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, (ha tettünk bele) és hozzákeverjük a tejes masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a tojásos-tejes masszába.
Egy nagy méretű teflonos serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát.
Fakanállal folyamatosan kevergetve addig süssük amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Persze gázsütőtől függ,ezért nekem kb 15 perc alatt szép morzsalékosra, pirosra sült. nem kell nagyon kiszárítani.
Ezekután,savanykás vagy édeskés almát ki melyiket kedveli, ( én savanykás zöldalmát tettem bele,mert én azt szeretem :P) megpucolok egy párat,kiszedem a magházát,és kockákra vágom. A teflon serpenyőmbe teszek egy kis vajat és az almakockákat kicsit megpárolom rajta. Nem kell sokáig,szét ne essen. Ha kész a mazsolát leszűröm és az almakockákkal együtt belekeverem a smorniba (császármorzsa).
Tetejét megszórom fahéjjas porcukorral,vagy lekvárt rakok rá :))
Elég nagy adag lesz belőle. 4 főre bőven elég :P
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 96 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!