Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit jelent a „biológiai” szemléletmód a fogorvoslásban?

Hogyan kapcsolódik a fog, a testi és lelki síkokhoz?

 

dr. Balogh Tamás veszprémi biológiai szemléletmódú fogorvost kérdeztem ezzel a témával kapcsolatosan.

Mit jelent az, hogy biológiai személéletű fogorvoslás, hollisztikus szemléletmóddal?

Ez egy egész embert, testet kezelő szemléletmód. Amikor figyelembe vesszük, hogy minden egyes foghoz tartozik valamelyik testrész, és a foghoz tartoznak testi, lelki elakadások, blokkok. Dr. Woll kutatásai bizonyították, hogy szoros kapcsolat van a fogak, a szervek között és a meridiánrendszer között. Ez természetesen kapcsolódik az energiarendszerünkhöz is. Ezt fizikai mérésekkel is bizonyították.

Saját tapasztalataim szerint a fogkezelések akkor lesznek eredményesek, és tartósak, ha figyelembe vesszük, a hozzátartozó lelki történéseket is, ill. ezek elakadását. Túl kell azon lépni, hogy nem csak berakom kiveszem, betömöm, stb.

Használom a fogorvoslás eszközeit, azonban másképpen nézek a fogkara. Óvatosan megemlítem a páciensnek, főleg a visszatérő fogproblémákkal küzdőknek (kieső fogtömések, gyulladások, stb.), hogy más egyéb tényezők is állhatnak az egyes fogproblémák hátterében. Csak akkor tudok ebben eredményes lenni, ha a beteg befogadó, nyitott rá, és leginkább, ha Ő kéri ezt.

 

Kapcsolodó szervek

fog-szervek

 

Kapcsolodó meridiánpályák

fog-meridián

 

Említettél több területet, mind kineziológia, oszteopátia. Eszerint egyfajta „társ” kapcsolatban összedolgozol másokkal is?

Igen.

Hogyan van jelen a kineziológia a biológiai szemléletmódú fogászatban, milyen hatást lehet elérni általa és hogyan hat?

Minden testi problémának van lelki eredete és a kineziológia tudja oldani, ezeket a blokkokat, elakadásokat. Minden egyes fognak saját története van, a kineziológus feltárja ezt a történetet és kioldja a blokkokat. Egy speciális kineziológus kell, aki az egyes foghoz tartozó problémákra is rá tud kérdezni. Biológiai szemléletmódú fogorvosláshoz tartozik a dentozófia is. (dentozofia.hu), ami egy antropozofikus szemléletmód, ami szintén a test és lélek összefüggéseit orvosolja.

Hogyan kapcsolódik az oszteopátia?

Ha a csigolyánk nincsen a helyén, akkor olyan blokk jöhet létre az idegpályákon, ami egy adott fognál jelentős fájdalmat okoz. Ilyenkor akármit is kezelek a fogon, a csontkovás segítsége nélkül nem lesz tartós a megoldás. Hiszek a csapatmunkában, de a páciensnek is kitartónak kell lennie, és nyitott szemléletűnek. Van aki csak azért jön hozzám, mert a véleményemre kíváncsi, de a fogát nem nálam kezelte.

Említetted a Nelson scio biorezonancia gépet. Hogyan kapcsolódik ez a munkádhoz?

Egy egy nagyon intelligens biorezonancia gép, a hozzáértő kezelő felismeri általa, a rejtett és különféle, anyagcsere problémákat, és már a fizikai tünetek megjelenése előtt, kezelheti azokat. Pl. van pár fiatal betegem(17-18), akiknek elől a metszőfogukon 4 caries van, egy fogon több is. A biológiai szemléletmód szerint, a vese-húgyúti meridiánon keletkezett elakadás, blokk, de valószínűleg valami anyagcsere probléma is van. Tekintve hogy az összes többi foguk egészséges, itt is segít a biorezonancia.

biorezonancia

Mi a nehézfémek, toxinok kapcsolata a fogakkal?

Van kapcsolódás, és ide is kiváló a nelson biorezonancia. Felismeri, majd mehet a detoxikáló program, ami az egész testet kitisztítja.

Vegyük az amalgám történetet. Van akinek hat tömése van és semmilyen problémája nincs. Valakinek egy pici, és már jelentkeznek enyhe tünetei (fémkioldódás). Az eu -ban új szabályozás létezik az amalgámokat illetően, és célkitűzés Magyarországon, hogy rövid belül minden fogászati gépen legyen amalgámszűrő.

Van egy műszerem amivel a szájban, a fémtartalmú struktúrákon (amalgámtömések, hidak, más fogpótlásokat) mérni tudom, a leadott fémionok mennyiségét. Ez egy mikroáramban jelentkezik, amit mikroamperben tudok mérni. Ha ez az érték a kritikus zónát mutatja, célszerű ezeknek a fémalkatrészeknek az eltávolítása, a nehézfém maradványa testből való kivezetése, (itt is nagy segítség a biorezonancia).

Tudomásom szerint WU -féle relax fejmasszázst is alkalmazol. Milyen módszer ez, és hogyan kapcsolódik a fogakhoz?

Főképpen állkapocs eredetű problémáknál van és balesetek után. A koponya csontjai kicsit elmozdulhatnak, van egy pulzálása a koponyánknak, amit a kranioszakrális masszázs kezel. Ez oldja a blokkokat, továbbá harmonizálja a fejet és ez egész testet.

Ezt egészíti ki a WU -féle test-és, fejmasszázs, ami a fej, egyes akupunktúrás pontjait, harmonizálja, fogkezeléseknél gyorsítja a gyógyulást. De persze ehhez is nyitottságra van szükség a beteg részről. Fontos, hogy a betegben tudatosítsuk, hogy mégiscsak ő a gazdája ennek a fognak, és én beleavatkozhatok több ponton, de lehet, hogy a teljes gyógyuláshoz, az ő részéről életmód változtatásra van szükség, és a fogakhoz tartozó blokkok és felismerések kioldására.

Köszönöm szépen az interjút. :)

www.szellomagazin.hu


Címkék: biorezonancia fog holisztika kinezológia lelki síkok meridián testi blokk

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu