Kis türelmet...
Azt hiszem itt az ideje, hogy sorra vegyem azokat a fogalmakat, amik nélkül a mindennapi életben nem boldoulhatunk, ha whiskykről akarunk beszélgetni. Elsőként természetesen a single malt, és a bourbon lesz amit tisztázni kell, aztán jöhetnek a finomságok, mint pl. a single cask, cask strength, double matured, double wood, chill filtered, "bourboun" finish, és a többi furcsa felirat az üvegekről.
Aztán persze végig kell menni a whisky készítés lépésein, és a kóstolás kapcsán felmerülő fogalmakon is (mint a nose, palate, finish), majd végül a különböző skóciai területeken, meg persze ami közben felmerül.
Mire a végére érek, az én fejemben is szervezettebben lesznek meg az információk, ráadásul össze is lesz szedve szép rendben amit tudni érdemes, hogy ne igyunk csak úgy bele a világba. Nem mintha egyébként nem jelentene élményt kivégezni egy üveg whiskyt, de nem attól lesz sznob valaki, ha tudja mit iszik...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!