Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

        http://jakabffy.dxn.hu/termekek

 

 

network.hu

 

SPIRULINA

 

 

Spirulina névre hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény. A Spirulina "alga" köznapi elnevezése ellenére a baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe tartozik.

*
Prokarióta, azaz nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal (ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak köszönhet en a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni.

 

 A Kutatók szerint a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek, amelyek oxigént termeltek, "tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett megváltozni, s ez megnyitotta az utat a fejlettebb létformák kialakulása felé.".
 A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is  megtelepednek hőforrásokban, gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken.
 Egyes fajaik gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van a cianobaktériumoknak.
A Spirulina természetes körülménye között trópusi és szubtrópusi  agas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tavaiban. Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották.
A spanyol felfedezők állítása szerint a Texcoco-tóból halászott zöld algából készített sütit és szárított csipszet árulták mindenfelé a piacokon.
Ehhez hasonló, szárított formájú felhasználása ismeretes a
Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé elnevezésű algakenyérként volt közismert.
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag Étrend-kiegészítőként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el forgalmazni a 80-as évektől.
*
Hírnevének köszönhetően ma már nem természetes élőhelyeirűl szüretelik, hanem speciális farmokon, kontrolált körülmények közt termesztik az USA-ban, Távol-Keleten és Ausztráliában.

VAN BENNE...


Teljes értékű, könnyen emészthető fehérjék
Ásványi anyagok, nyomelemek
(kálium, kalcium, jód, bróm, mangán, vas)
B-vitamin, C-, D-, E- és K-vitaminok
Esszenciális zsírsavak
- Vitalizáló és immunerősítő Antioxidáns

 

HATÁSAI...


 

- Csökkenti a vérnyomást,
- lassítja az érelmeszesedést
- Csökkenti az éhségérzetet
- Serkenti az agyműködést
- Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását
- Izületi problémákra jótékony hatású
- Cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott
- Javítja a bőr állapotát, fiatalságát.

 


Egyes nézetek szerint étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyat, ezáltal alapanyaga a felkapott
fogyókúrás készítményeknek. Máshol, mint immunerősítő és rákmegelőző csodaszerként tartják számon.
Mértékletes fogyasztása vitaminhiányos vagy egyoldalú táplálkozás esetén valóban indokolt lehet.

 


Spirulina érdekességek

 


 A legtöbb spirulinát a halak, hüllők és madarak fogyasztják állateledel formájában
 Az állatkerti flamingókat algadiétán tartják, hogy rózsaszín árnyalatukat jobban kiemeljék
Versenylovaknál a természetes dopping szerepét tölti be
 A NASA űrkutatói spirulinát fogyasztanak űrutazásuk során

 


Forrás:
www.edenkert.hu




Címkék: alga dxn egészséges élet ganoderma gomba ganoderma kávé gyógytermékek kékalga spirulina

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu