Kis türelmet...
http://jakabffy.dxn.hu/termekek
SPIRULINA
Spirulina névre hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény. A Spirulina "alga" köznapi elnevezése ellenére a baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe tartozik.
*
Prokarióta, azaz
nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal (ellentétben az algákkal,
amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak köszönhet en a
növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni.
A Kutatók szerint a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek, amelyek oxigént termeltek, "tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett megváltozni, s ez megnyitotta az utat a fejlettebb létformák kialakulása felé.". A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hőforrásokban, gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van a cianobaktériumoknak. A Spirulina természetes körülménye között trópusi és szubtrópusi agas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tavaiban. Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedezők állítása szerint a Texcoco-tóból halászott zöld algából készített sütit és szárított csipszet árulták mindenfelé a piacokon.
HATÁSAI...
- Csökkenti a vérnyomást,
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A GANODERMA TÖRTÉNETE
Ganoderma RG és GL
DXN CORDYPINE
GANODERMA GOMBA = EGÉSZSÉGES ÉLET !