Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Georgia; panose-1:2 4 5 2 5 4 5 2 3 3; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 0 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:36.0pt 36.0pt 36.0pt 36.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

A modern életvitel

A modern életvitel negatív tényezőkkel is együtt jár, mint a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás, a pihenésre szánt idő hiánya és a megnövekedett fizikai és szellemi stressz. Ezek az ártalmak szellemi és fizikai erőfeszítésekhez vezetnek, melyek kimeríthetik a szervezet tartalékait, s ezáltal ronthatják az állóképességet, a teherbírást, azaz az életminőséget.

"Amit megeszel, azzá leszel"

Valóban, testünk a táplálkozás során felvett fehérjékből, zsírokból valamint szénhidrátokból épül fel és fedezi a mindennapi működéséhez szükséges energiát. Ha hiányosan vagy egyoldalúan táplálkozunk, előbb-utóbb gondok jelentkezhetnek ebben a rendkívül finoman összehangolt folyamatban. Nem megy a munka? Könnyen elfárad, nem tud koncentrálni? Ebben az évben már többször is megfázott? Nem is gondolná, de ezek mind összefüggésbe hozhatók az étrendjével. A táplálkozásfüggő betegségek igazi jellegzetessége viszont, hogy nem rövid, hanem hosszabb idő után jelentkeznek, így már csak akkor észlelhetők, amikor komolyabb a gond. A problémák azonban megelőzhetők, ha életmódjára és táplálkozására is fokozott figyelmet fordít!

A tudatos és rendszeres táplálkozás azonban még nem mindig elég. Sok stressz ér bennünket, elborít a munka, kilátástalannak érezzük a mindennapos küzdelmet. Ez az állapot is könnyen vezet helytelen táplálkozáshoz, ördögi körbe taszítva bárkit. Kivédhetjük a tápanyagok segítségével ezeket a hatásokat valamelyest: néhány éve végzett kutatások ugyanis azt mutatják, hogy a rendszeres és kielégítő szintű vitamin- és nyomelem-ellátottság önmagában is jó hatással van a stressz és a szorongás kivédésére. Nagy-Britanniában dolgozó középvezetők körében végzett felmérés szerint a ginseng kivonatot, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemet tartalmazó készítmény fogyasztása egyértelműen pozitív hatással volt a kísérletben részt vevők munkateljesítményére, fizikai teljesítőképességére és szellemi teherbírására. A hatások fokozottan jelentkeznek akkor, ha a táplálkozás amúgy vitaminokban és nyomelemekben szegény. Magyarországon jelenleg az átlagos bevitel ezekből a tápanyagokból a szükséglet negyven és nyolcvan százaléka között mozog, ami még messze elmarad a kívánatostól. Aki úgy érzi, munkája, időbeosztása vagy szokásai miatt táplálkozása nem a lehető legegészségesebb, szervezete érdekében pótolja a hiányzó vitaminokat és ásványi anyagokat! A legtöbb vitamin és ásványanyag készítmény szintetikus, melyet a szervezet 10%-ban képes feldolgozni, mi lesz a többi bevitt anyaggal? Keressünk növényi táplálék kiegészítőt. Már csak azt kell megtalálni melyiket?

Ezeket a gondolatokat olvashatjuk mindenhol, de van még fontos tényező, melyet nem kellőképpen hangsúlyoznak, ezért kevesen is tudják. Nem csak az elsődleges növényi anyagokra van szükségünk. Elsődleges növényi anyagok: fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, ásványanyagok, mikro- és makro elemek.

A másodlagos növényi anyagok nem „létfontosságúak”, de egészségvédő és egészségtámogató hatásuk miatt nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára.  A nyersen fogyasztott növényekben tökéletesen megtalálhatók.  

Másodlagos növényi anyagok:  keserűanyagok: szaponinok, illat- és aromaanyagok: monoterpének, glukozinolátok, szulfidok, fitoszterinek, fitoösztrogének, proteáz-inhibitorok, színezőanyagok: karotinoidok, flavonoidok, klorofil.

A másodlagos anyagok legfontosabb hatásai: daganatos betegségek kialakulásának megelőzése, fertőzések elleni védelem, szabadgyökök elleni védelem, koleszterinszint-csökkentő hatása, véralvadás lassítása, vérnyomáscsökkentő, valamint érvédő hatás.

Gondolkodjunk el azon, hogy ha egyáltalán nem fogyasztunk semmilyen nyers zöldséget, gyümölcsöt, mennyi esélye van a szervezetünknek az egészségünk megőrzésében?

Hogyan válasszunk növényi táplálék kiegészítőt? Mint előbb leírtam az a fontos, hogy nyersen fogyasszuk a növényeket, akár gyümölcs, zöldség, gyógynövény. A  szárítmányok 35%-ban, a hidegen préselt készítmények 65%-ban, a mélyfagyasztásos-őrlés eljárással 97%-ban őrzik meg a növényt.

Van egy mondásunk a családunkkal, amelyet szeretnék megosztani mindenkivel:

„A jövő azoké, akik odafigyelnek a mára!”

Én pedig szeretnék odafigyelni mindannyiuk egészségére.

Kovácsné Marika- Testkovács Klub Pilisszentiván.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu