Kis türelmet...
Ez a torta nem egy szokványos recept alapján készült, hanem diabetikus adalékokkal.
Mandulás piskóta:
2 db. tojás, 15 dkg. glukonon,/édesítő sütésre és főzésre alkalmas/
5 e.k.víz, 5 dkg. darált mandula, fél cs. sütőpor, 5 dkg. liszt /ami 1 ev.k.őrölt zabpehely és 1 ev.k.keményítő és a többi teljes kiőrlésű tönköly és 1-2 búzaliszt arányú keveréke.
Ebből készítettem a piskótát, ez így kicsit szárazabb lett, de a töltelék ellensúlyozta.
Töltelék:
6 dkg. diabetikus ét csoki, 2 dl. cukor mentes hulala és édesítő.
Hulalát felforraltam az összetört csokival amíg teljesen homogénné nem vált, majd hozzá adtam az édesítőből és jól kihűtöttem. Felvertem jó habosra ez került a tészta közé.
Joghurtos töltelék:
Fehér barackot használtam
4 dl. joghurt, 3 dl. barack, citromlé és héj, édesítő, cukor mentes hulala, 8 lap zselatin.
Barackot felforraltam és a beáztatott zselatint hozzá kevertem oldódásig majd miután langyosra hült az ízesített joghurthoz adtam. Végül 5 dl felvert hulalát kevertem még hozzá és ez került a mandulás töltött piskóta tetejére, amibe még apróra vágott barackot is szórtam.
Hűtőben pár órát hűlt jól megkötött és díszítettem.
Habbal áthúztam a piskótás részt és a tetejét amire pirított mandula forgácsot szórtam.
Tetejére előre el készített marcipán rózsát tettem.
Ez vol az egyetlen ami nem diabetikus.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 139 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!