Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Ciki…

Múlthét keddi Pongrácz Kingás interjún volt egy igen érdekes téma, amivel sajnos elég kevés időt foglalkoztunk. Ment ugyan a vita a hitről, de sehogy sem fejeződött be, nem lett eredménye. Kíváncsi lettem volna, ha a hallgatókat végigkérdezzük, ki milyen válaszokat ad a hittel kapcsolatban. Így is voltak mondjuk érdekes válaszok (hiszek a barátokban, hiszek egy felsőbb erőben, azt hiszem, iszok egy kortyot…), de ettől függetlenül elég komolytalanná és zavarossá vált a téma. Mintha mára a hit tabuvá vált volna. Ciki.

Elvarázsolt a hívő ember, jó lenne, ha a valósággal foglalkozna, és nem reménykedne semmiben, hanem élné az életét. Közhely. Ciki.

Kinga elmesélte, hogy autóbalesete után, (amiben elvesztette barátját, és maradandó sérülést szerzett) megerősödött a hite az angyalokban, Istenben(…)lehangoló dolog, hogy mindig történnie kell valami tragédiának, vagy olyan dolognak, ami miatt az ember elkezd meggyőződni olyanról, amit nem lát. Szerintem ez a hit.

Nem kell folyton bizonyítani annak a dolognak a létezését, amiben hiszünk, hanem egyszerűen tényként kezeljük, hogy létezik. Megnyugtat és reményt ad megerősít, hisz Kinga is mesélte, hogy tudja, hogy barátja, most már a felhők felett figyeli a pályafutását. Ő már hisz ebben. Ciki?

Véleményem szerint, aki nem hisz semmiben, az csak létezik, céltalanul, a mának.

Aki a mának él, az gyáva, bizalmatlan, nem mer kockáztatni. Fotoszintetizál. Ciki.

Pongrácz Kinga az élő bizonyítéka annak, hogyha van elég hite az embernek, akkor bármit elérhet az életben, mindig van lehetőség újra kezdeni, van esély tanulni a hibáinkból, és elfogadni azt, amivé váltunk és csüggedtség helyett új utat vagyunk képesek keresni.

Utolsó gondolat a hitről, és meggyőződésről:

Van ugye az a mondás, hogy „hiszem, ha látom”…aha…igen…legközelebb mondogassuk a vakoknak is. Ciki.

 

Címkék: ateista barátok hit interjú pongrácz kinga

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu