Kis türelmet...
A recept: 1'kg liszt, 5dkg élesztő, 2 tojás, kb 25 dkg margarin, 3 dl tejföl, tej, joghurt, csipet só, cukor ízlés szerint, (mogyoró vagy dió esetleg mák de el is maradhat.) Készítése: Az élesztőt felfuttatni a liszthez adni majd bele a tojást, a tejfölt a margarint, joghurtot nos ez most egy pohár volt mert nem volt elég tejfölöm és ezzel pótoltam még annyitejet raktam hozzá amig kalácstészta sűrüségü nem lett majd (((1/3át elvettem abba még sót raktam abból lett a pogácsa.))) A megmaradt tésztához még porcukrot raktam jól kigyúrtam. Amikor megkelt először találomra 3 gombócot kivettem nagyobb kört nyújtottam egyenként az elsőt beleraktam tepsibe megkentem kb 5dkg margarint olvasztottam amibe 1 kanál pcukrot kevertem erre darált mogyorót amit cukorral kevertem rászórtam. aövetkező lapot ugyan így a 3-ikkal borítottam be.majd, 12 kb egyenlő részre szeltem ahogy a tortát szoktuk csak nem a széléig kb 1-2 cm hagytam a szélén persze először én is végig vágtam látszik is. Utána felhajtottam a széle felé a szeleteket. Majd ugyan ezt megismétem. A maradék tésztátból ugyan csak köröket nyújtottam nekem 3 körre maradt tészta ugyan úgy megkentem margarinnal rá szórtam a mogyorót a tetejére rácsot készítettem tojással kentem kelesztés után 170fokos sütőben 30 percig sütöttem. Nagyon finom lett. Nem beszélve a különleges alakról. Az unokáknak nagyon tetszett. Elnevezték napraforgó kalácsnak.
A pogácsa tésztát is jól kidolgoztam majd darált tepertőt kenterá nyújtás után mint a bejglit fetekertem majd még kétszer hajtottam egymás után és hagytam kelnikb 30 percet majd szaggattam.tojással kentem és 170fokos sütőben kb 20 perc alatt kisült.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 279 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!