Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

mária blogja - 2009. november

 

vilcabamba-lama-kicsiSorozatunkban a hosszan tartó fiatalság titkát kutatjuk – mivel sok okosat az orvosi könyvekben sem találtunk, megnéztük, hogyan csinálják a profik: ezúttal Vilcabambán, az Andokban.


Ecuadorban, a perui határtól nem messze, 160 kilométerre a Csendes-óceántól, 1400 méter magasan élik igen hosszúra nyúló életüket a vilcabambaiak. Aki pár hetet közöttük tölt, azon kapja magát, hogy nemigen gondol az evésre. A világ legtermészetesebb módján szednek le egy gyümölcsöt a fáról és fogyasztják el ott helyben.

Címkék: egészség érdekes

Tovább 

 

ImageA tudomány mai ismeretei szerint csupán egyetlenegy embercsoport mentes a ráktól. Ez a teljes immunitást élvező kis közösség a hunza törzs Kasmír északnyugati hegyvidékén, s tagjai híresen hosszú életűek. Legfontosabb táplálékuk a kajszibarack. Internetes oldalakon gyakran olvasható, hogy a hunza népcsoport tagjait nem sújtják az úgynevezett civilizációs ártalmak: szívbetegségek, vérnyomás problémák, daganatos megbetegedések. A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is nemzőképesek.

Címkék: egészség érdekes

Tovább 

November elsejének ünnepe, Mindenszentek napja az Egyesült Államokból indult, angolszász eredetű Halloween-ünnepre vezethető vissza (All Hallows magyarul mindenszentek). A nap előestéje (angolul „All Hallows Eve", rövidítve: Halloween) a kóbor lelkek, a kelták halotti istenének éjszakája. Halloween azonban az egyik legrégibb ünnep, melynek évszázados történetisége kevéssé ismert.

Mai formája az évszázadok során több kultúra: a római Pomona-nap, a kelta Samhain fesztivál és a keresztény Mindenszentek napja hagyományainak keveredésével alakult ki.

Címkék: érdekes

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu