Kis türelmet...
Hozzávalók a tésztához: 2X 6 tojás, 2X 6 evőkanál cukor, 2X 6 csapott evőkanál liszt,5ml vaníliaaroma /vagy vaníliás cukor/,2 púpozott evőkanál kakaópor. A Diókrémhez: 10 dkg vaj, 10dkg darált dió, 2 dl tej, 1 púpozott evőkanál cukor, 1 evőkanál rum, 1 púpozott kávéskanál liszt. A Csokoládékrémhez: 2 dl tej, 1 tojás, 1 púpozott evőkanál cukor, 10 dkg vaj, 1 púpozott kávéskanál liszt, 2 púpozott evőkanál kakaópor. Az Öntethez: 4 dl habtejszín. Elkészítés: Egy normál méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütöt 180 fokra előmelegítjük. A vaníliás piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. Előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük és hozzáadjuk a vaníliaaromát végül beleöntjük a tepsibe és megsütjük. Ha elkészült ugyanígy elkészítjük a csokoládés piskótát is csak abba két evőkanál kakaóport keverünk a vaníliaaroma helyett. A megsült piskótákat hűlni hagyjuk. A diókrém készítése: A darált diót vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folytonos kevergetés közben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Az egyik piskótát megkenjük a krémmel, és a másik piskótával beborítjuk. A csokoládékrém készítése: A tejet a felvert tojással, vajjal, cukorral liszttel és kakaóporral összekeverjük, alacsony hőfokon besűrűsödésig keverjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a piskótára. Hagyjuk dermedni. Ha a krém már megszilárdult rákenjük a habbá vert tejszínt, és hűtőben pihentetjük pár órát.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!