Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Belehalnál, ha reggel nyolckor kéne edzened, míg mást egy reggeli futás egész napra energiával tölt fel. Nem vagyunk egyformák, ha hatékonnyá akarod tenni a sportolást, figyelembe kell venned a tested jelzéseit! Másra kell figyelned például...

 

Sportolj a bioritmusod szerint!Ha korán kelő vagy…

Az első kérdés, hogy kell-e reggelizned mozgás előtt. Csak akkor egyél, ha az étkezés és az edzés között legalább másfél óra telik el. Válassz teljes kiőrlésű kenyeret sonkával és sajttal vagy egy kis tál müzlit joghurttal. Mire sportolni kezdesz, a szervezeted éppen megfelelő állapotba kerül, jól terhelhető, és a mozgás nem fárasztja, inkább energiával tölti fel.

Ha csak egy rövid, könnyebb edzést tervezel reggelre, az üres gyomor sem akadály. A szervezet tápanyagraktárai ugyan alvás közben is ürülnek, ám ilyenkor még van annyi tartalék, ami fedezi a mozgáshoz szükséges energiát. Ráadásul ebben az esetben a szervezet hamarabb nyúl a zsírraktárakhoz.
Ha laza az időbeosztásod…

Vannak, akik maguk szervezik a napjukat, és akár dél körül vagy kora délután is el tudnak ugrani edzeni. Érdemes még ebéd előtt beiktatnod a mozgást, így könnyen ledolgozhatod a bőséges reggelit vagy tízórait. Ekkorra már biztosan magadhoz tértél a reggeli kábulatból, és tele vagy lendülettel. A konditermek többségében ráadásul ez holtidőszaknak számít, tehát nem kell tömegtől tartanod. Ilyenkor érdemes kardioedzéssel kombinált súlyzós tréninget választanod, amitől kellemesen elfáradsz, és jobb étvággyal látsz majd neki az ebédnek.

 

Arra vigyázz, hogy akkor se tömd degeszre magad, ha nagyon éhes vagy, inkább egyél a délután folyamán többször, keveset. Így elkerülheted az ebéd utáni bágyadtságot is.
Ha estére pörögsz fel…

Az egész napos munka után a sport jelenti számodra a felfrissülést? A számítógép előtti üldögélés után alig várod, hogy mozoghass? Sokan vannak így ezzel. Ahhoz, hogy addigra valóban csúcsformában legyél, 13–14 óra körül érdemes valami tápláló, meleg ételt enned. Ha ezután megéhezel, 16 óra körül még ehetsz egy kis gyümölcsöt, de később már ne falatozz, különben a szervezetednek nem lesz elég ideje megemészteni a táplálékot. A megszokott kávédat is érdemes ekkorra időzítened.

Az esti edzés előnye, hogy segít levezetni az egész nap felgyülemlett feszültségeket, így jobb kedvűen, kellemesen fáradtan mész haza. Az alvás is jobban esik, feltéve, ha ellenállsz a teli hűtőszekrény csábításának, és csak keveset eszel lefekvés előtt.

Forrás: www.hotdog.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu