Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A capoeira aerobik táncos elemeinek köszönhetően nem válik unalmassá, viszont remekül égeti a zsírt.

 

 

A capoeira

 

A capoeira szónak számos jelentése létezik, ezek egyike a Brazília belsejében található erdős területekre utal, feltehetőleg azokra a helyekre, ahol a szökött rabszolgák próbáltak elrejtőzni. Eredetileg rabszolgák találták ki, mert szerettek volna egy saját küzdő sportot létrehozni, de mozdulataikkal táncnak álcázták, hogy gazdáik ne vegyék észre mit csinálnak.



A mozgásforma jellegzetessége, hogy nem csupán táncos, hanem akrobatikus elemeket is tartalmaz. A cél eredetileg nem a másik legyőzése, hanem a játékosság és a mozgás élvezete. Ettől függetlenül persze vannak olyan mozdulatok, mellyel könnyedén le lehet teríteni az ellenfelet.
A zene nagyon fontos része a capoeirának. A ritmus és az ének határozza meg a sport fajtáját (mert, hogy a capoeirán belül több féle is létezik), az egész lassútól, a már-már mozgással követhetetlen ritmusokig mindenféle jellemző.
A capoeira, bár ha csak nézőként veszünk részt benne, egy könnyed sportnak tűnik, mégis a test összes létező izmát igénybe veszi és megdolgoztatja. A földhöz közeli elemek, az ugrások és a folyamatos tánclépések bizony jól edzett testet igényelnek.

 

A capoeira aerobik

 

A capoeira aerobik ugyanezekre az alapokra épül, annyi különbséggel, hogy kevesebb akrobatikus, de több aerobik formát tartalmaz. A mozdulatok leegyszerűsítettek az eredeti küzdő sporthoz képest, így tökéletesen alkalmazhatóak az egészség megőrzésének céljára.


Mire jó?

 

  • Az aerobik ezen új fajtája – mely egyre népszerűbbé válik Magyarországon – nagyszerű lehetőséget biztosít a hát erősítésére, a fogyásra és a táncos mozgásra.
  • Amennyiben ülőmunkát végzel, mindenképpen ajánlott, hiszen sokkal jobban erősíti hátadat, mint bármelyik másik aerobik fajta. Ha ugyanis megerősíted hátizomzatod, akkor az állandó ücsörgésből fakadó terhelés nem gerincedet érinti, hanem átrakódik ezekre izmokra. Így pedig kíméled izületeidet és búcsút mondhatsz a hátfájásnak.
  • Edzi combhajlító izmaidat, mely nagyon szép formát biztosít lábaidnak, valamint nagyobb állóképességet biztosít.
  • Megdolgoztatja a farizmokat, ami ugye mindig jól jön. Ki ne szeretne kemény feneket?
  • És komplex edzést biztosít azoknak, akik derék, has, comb és popsi tájékon – tehát a legkényesebb területekről - szeretnének fogyni.
Ki végezheti

 

Az edzésterv és a mozdulatsorok egyszerűsége miatt tulajdonképpen akárki. Nem számít hány éves vagy és milyen előképzettséggel rendelkezel. Akkor is csinálhatod egész eddigi életedben messziről kerülted a sportot. A kezdők ugyanis nagyon könnyű lépéseket és formákat tanulnak, de hogy ne váljon unalmassá a haladók már komplett mozgássorozatokat tudnak, melyek egy része látványos táncos elemekből áll. Így akkor megtalálod a neked való szintet, ha nem ma kezded a mozgást.
A koreográfiák bővíthetők egyéb segéd elemekkel is, mint a szalag, a step, vagy a súlyzó. Ez biztosítja azt a lehetőséget, hogy fogyj is, de jól is nézzen ki, amit csinálsz.



femina.hu

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu