Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ingyenes marad a baba-klub
2011. február 21. 15:59 Meiszterics Eszter
Kérdéses volt Kaposvár legnépszerűbb babafoglalkozásának a jövője, melyet eddig pályázati pénzből finanszíroztak, ám márciustól nincs rá keret. A tervek szerint a város támogatja mostantól a programot.
Mik ezek?X

– Kip-kop kalapács, mit kalapál a kovács. Kalapálja a vasat, felszítja a parazsat… – hallatszik a Megyei és Városi Könyvtár emeletén. Negyven anyuka, apuka és kicsi gyerek mondja a mondókát, énekli a verset, és szájtátva hallgatják az apróságok Béres Erika mai meséjét. A könyvtári foglalkozás még 2007-ben indult el az Országos Könyvtári Napok keretében.

A „Nagy Olvashow” programjának a babák és a mamák voltak az első célcsoportja, ezzel indult útjára az a kaposvári Baba-mama klub, amelyre nem ritka, hogy 70-80 kisgyerek és szülő látogat el hétfőn délelőttönként. A foglalkozás az első évben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg, de nem hagyta a könyvtár, hogy tiszavirág életű kampányeseménnyé silányodjon a jó ügy, ezért saját költségvetéséből finanszírozta a következő évi havi egy rendezvényt. Egy darabig a városi önkormányzat is támogatta a programot, majd miután sikerült egy TÁMOP-os pályázatot megnyerni, már havonta négyszer visszhangzott a gyerekkönyvtár Kaposváron, és egyúttal Csurgón, Fonyódon, Marcaliban és Nagyatádon is tartott Béres Erika programot havonta kétszer. A pályázat azonban márciusban lejár, és kérdéses az ingyenes kaposvári program további sorsa.

A vidéki helyszíneken már sikerült megoldani a további működést, Fonyód bevette a könyvtári költségvetésébe, míg a többi város önkormányzati támogatásból finanszírozza a foglalkozást.
A program sikerének titka nemcsak a zenés képességfejlesztő gyakorlatokban rejlik, hanem a gyermekek olvasóvá nevelésében. A foglalkozás által ugyanis nőtt a kölcsönzés, a szülők és gyermekeik odaszoktak a könyvtárakba.

KAPOS TV

http://kapos.hu/hirek/kultura/2011-02-21/a_baba-mama_klubert_harcolnak_a_szulok.html

Címkék: baba club

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu