Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Üdvözlök mindenkit!

 

Ebben a blogban szeretnék egy kis háttérinformációt nyújtani legújabb regényemhez, mely Áprilisban jelent meg.

Már hosszú évek óta magával ragadt Görögország mediterrán hangulata, mióta csak először ott nyaraltam 2004-ben, Korfu szigetén. Azóta számos formában, folyamatosan próbálom átélni a görög kultúra elemeit: elég sok ottani modern zenét hallgatok, kedvenc énekesnőm Elena Paparizou, akivel személyesen is találkozhattam párszor, emellett - mivel erősen vonzódom a krimi műfajhoz - előszeretettel olvasok olyan könyveket, amik Görögországban játszódnak, s a filmekkel ugyanez a helyzet.

Ha ott nyaralok, kicsit mindig más szemmel nézem a környezetet, mely - legalábbis szerintem - szinte hangosan kiált a jobbnál-jobb bűnügyi történetekért. Megannyi varázslatos sziget, vadregényes táj, ősi hegyek... tökéletes alapot nyújtanak egy regényhez.

Nemcsoda hát, ha ezt a helyszínt választottam a történet színterének. Kréta szigete ideális jelöltnek bizonyult földrajzi fekvése, valamint domborzati adottságai miatt is.

Mivel a görög mítoszok ugyancsak foglalkoztatnak, és szentül hiszem, hogy megvan a valóság alapjuk valamilyen szinten, egyértelműnek tűnt, hogy felhasználjam a történet alakítása során. Medúsza alakja, kinek pillantása nyomán minden férfi kővé dermed, tálcán kínálta magát, fontos elemmé válva a könyvben.

Maga a "rejtély", amire a cím is utal ugyancsak olyan történet Görögország gazdag történelméből, mely mindig is számot tartott az érdeklődésemre. Megannyi kincset rejt vagy rejtett a hellének földje, és ez is közéjük tartozik, de sok szót nem vesztegetnék rá, nehogy lelőjem az ezzel kapcsolatos csavart a történetben.

Köztudott, hogy a görögök vendégszeretete példátlan, s ezt magam is tapasztalhattam utazásaim során. Mivel barátokra is szert tettem, talán elmondhatom, hogy valamennyire megismerhettem az ottani embereket. Ez volt az oka, hogy a főszereplő is egy görög nyomozó lett, akit több személyből gyúrtam össze, s egy kicsit a saját gondolkodásomból is csempésztem foltokat Iliasz Venizelosz alakjába. A mű elkészülte során Iliasz karakterét eléggé megszerettem és úgy döntöttem, hogy többször is fel fogom használni. A weboldalon (www.kirschakos.gportal.hu) olvasható kisregényemben - A hydra szeme - ugyancsak felbukkan egy rövid időre.

A könyv hangulatát ugyancsak inspirálták a régi francia krimik, melyekben Alain Delon és Belmondo játszottak, s ezen alkotások stílusjegyeiből megpróbáltam egy-egy szeletet hozzáadni a regényhez, remélhetőleg sikeresen, de megteremtve a saját  "egyéniségét".

Mivel meglehetősen kevés olyan magyar nyelvű krimivel találkoztam, amik Görögországban játszódnak, bizton állíthatom, hogy Iliasz Venizelosz kalandjai folytatódni fognak.

 

 

 

Címkék: athén bűnügy hegyek kaland krimi kréta mitologia nyár romantika szenvedély tenger

Kapcsolódó cikkek:

  SZIRÉNEK ÉNEKE

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu