Kis türelmet...
Ez az étel könnyű és ízletes,mire a lecsó elkészül, a rizs is megfő.
Hozzá valók 2 személyre: 4-5 db szép húsos paprika
3 db nagy befőzni való paradicsom
1 db nagyobb fej hagyma
5 dkg kolozsvári vagy jó füstölt szalonna
4 pár roppanós virsli
15 dkg rizs ( én jázmin rizst használok )
5 dkg mangalica sült zsír (nem préselt ), vagy
olaj
só ízlés szerint, kevés őrölt pirospaprika
1 db erős zöld paprika
Elkészítése: A rizst hideg vízben többször át mosom,lecsöpögtetem,majd szikkasztom, a paprikákat,paradicsomokat megmosom, leforrázom majd lehúzom a héját, felkockázom,vagy cikkekre vágom,a paprikákat kicsumázom, felkarikázom,az erőset is, de az ereit benne hagyom, a hagymát karikára vágom vagy szálára,ki hogy szereti, a szalonnát 1 cm széles csíkokra metélem. A rizs főző edényben kevés olajat vagy zsírt hevítek, ráteszem a rizst fehéredésig pirítom, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom, lefedve puhára főzöm, ha kell még hozzá víz utána töltök. Amíg fő a rizs ,egy serpenyőben a zsírt felhevítem, hozzá adom a szalonnát,majd amikor pirulni kezd, ráteszem a hagymát,amikor üvegesre párolódott, teszek rá őrölt paprikát, hozzáadom a paprikákat, végül a paradicsomot,sózom,borsozom Roppanósra főzöm, a vége előtt felkarikázva, vagy egészben bele teszem a virslit, azzal készre főzöm. Ízlésesen tálalom. Télen a saját magam készített lecsóból- melyet hagyma nélkül és csak félig főzök meg, majd lefagyasztom - készítem, mert télen a paradicsom túl savas és ízetlen, a paprika sem az igazi.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 70 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!