Kis türelmet...
Ahogyan én késxzítem:
Hozzá valók: egy kis fej kelkáposzta
egy kis fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál majoranna,
boirs,só,pirttrospaprika ízlés szerint
3 pár frankfurti virsli / roppanó /
5 dkg házi füstölt kolozsvári szalonna
2 dcl tejszí
4-5 dkg házi vaj vagy zsír
1 db tojás sárgája
1 csokor petrezsem zöldje
Elkészítése: A kelkáposztát alaposan megmosom,majd 2-3 cm-es csíkokra vágom,a vörösghagymát apróra vágom a fokhagymát szintén. A kolozsvári szalonnát vékony csíkokra vágom / zsülienre/, A zsiradékot megfelelő lábas fazékba megforrósítom,megpirítom rajta a kolozsvári szalonnát, ráteszem a hagymát ,üvegesre párolom,majd a fokhagyma felét,azt is párolom rövid ideig,rá teszem a fűszer paprikát, majd a csíkokra vágot kelkáposztát, tovább párolom, majorannával, borsal sóval ízesítem,mikorf kezd összeesni a kelkáposzta, melegvízzel felöntem. Hagyom főnni addig amíg a káposzta majdnem puhára főtt, de még roppanós. Közben a virslit felkarikázom egy serpenyőben zsiradékon megpirítom,majd hozzá adom a leveshez. a maradék fokhagymával. A tejszínt kikeverem a tojássárgájával,merek rá a forró lev esből /hő kiegyenlítést majd beleöntöm a levesbe. Egy rövid forralás után, ha szükséges utánna ízesítek , és kész.. Jó étvágyat kívánok.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 100 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!