Kis türelmet...
Mártonnapi finomságok.
Hozzávalók: 1 egész filézett hízott liba mell
1kg bőrös libaháj és test háj vegyesen.
Frissen őrölt bors,só, zúzott fokhagyma4-5 gerezd,kakukkfű,
majoranna.
Elkészítéa:
A kifilézett liba mellet megtisztítom, alaposan leöblítem, majd szárazra törlöm.
A bőrös részét éles késsel be vagdosom. Sózom borsozom, az összezúzott fokhagymával jó alaposan bedörzsölöm, a kakukkfüvet és a majorannát összemorzsolom, majd azzal is bebedörzsölöm. Alufóliába csomagolom,és felhasználásig a hűgtőbe teszem. A liba hájat is alaposan megtisztítom, majd felkockázom, és abba az edénybe rakom- legjobb erre a célra ha van egy 4-5 literes öntöttvas lábas - amiben majd a mellet is fogom sütni másnap. Kevés vizet öntök alá és kisütöm. A tepertőjét ,miuttán leszűrtem a zsírt róla, kinyomkodom fakanállal enyhén,és elteszem. AZ edényt kimosom, kiszárítom és vissza öntöm bele a zsírt. Másnapig félre teszem. Másnap reggel a befűszerezett liba mellet alaposan áttörlöm, illetve letörlöm róla fűszereket és a fokhagymát. Megsózom,beletszem a hideg liba zsírba, alágyujtom a gázt és 4-5 órán keresztül lassú tűzön ,takarékon puhára sütöm.égni nem ég le, mert a zsír teljesen ellepi,mikor szép piros és omlós puha,vágódeszkára teszem, hagyom hűlni, majd szeletelem.Nagyon finom fűszeres, omlós .
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 158 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!