Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

509 Libamell konfitálással készítve

Mártonnapi finomságok.
Hozzávalók: 1 egész filézett hízott liba mell
1kg bőrös libaháj és test háj vegyesen.
Frissen őrölt bors,só, zúzott fokhagyma4-5 gerezd,kakukkfű,
majoranna.
Elkészítéa:
A kifilézett liba mellet megtisztítom, alaposan leöblítem, majd szárazra törlöm.
A bőrös részét éles késsel be vagdosom. Sózom borsozom, az összezúzott fokhagymával jó alaposan bedörzsölöm, a kakukkfüvet és a majorannát összemorzsolom, majd azzal is bebedörzsölöm. Alufóliába csomagolom,és felhasználásig a hűgtőbe teszem. A liba hájat is alaposan megtisztítom, majd felkockázom, és abba az edénybe rakom- legjobb erre a célra ha van egy 4-5 literes öntöttvas lábas - amiben majd a mellet is fogom sütni másnap. Kevés vizet öntök alá és kisütöm. A tepertőjét ,miuttán leszűrtem a zsírt róla, kinyomkodom fakanállal enyhén,és elteszem. AZ edényt kimosom, kiszárítom és vissza öntöm bele a zsírt. Másnapig félre teszem. Másnap reggel a befűszerezett liba mellet alaposan áttörlöm, illetve letörlöm róla fűszereket és a fokhagymát. Megsózom,beletszem a hideg liba zsírba, alágyujtom a gázt és 4-5 órán keresztül lassú tűzön ,takarékon puhára sütöm.égni nem ég le, mert a zsír teljesen ellepi,mikor szép piros és omlós puha,vágódeszkára teszem, hagyom hűlni, majd szeletelem.Nagyon finom fűszeres, omlós .

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 147 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Dudás Jutka üzente 11 éve

Köszönöm a látogatást.

Dudás Jutka üzente 12 éve

Kedves János! Szeretném majd látni a befejezett szalmaképeket is! Jutka

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu