Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Távmunka háttér információk - munkaadóknak és munkavállalóknak


Megtévesztő távmunka-ajánlatok az interneten

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a távmunka szót egyesek  mézesmadzagként használják arra, hogy pénzt csaljanak ki hiszékeny munkakeresőkből, vagy piramis jellegű hálózatokba szervezzék őket. Ha Önt is becsapták, vagy gyanúsnak talája valamelyik cég ajánlatát, és szeretne másokat figyelmeztetni, írja meg véleményét, tapasztalatát emailben!

Mivel az utóbbi időben nagyon sok visszaélésről kaptunk hírt, szeretnénk nyomatékosan felhívni minden munkát kereső figyelmét, hogy távmunka ajánlatokért előre soha ne fizessen regisztrációs vagy belépési díjat! Az ilyen jellegű ajánlatok nagy valószínűséggel valamilyen szélhámosságot takarnak. A munkaerőpiacon az állás- és munkakeresés a munkavállalók számára mindig ingyenes. További részletek ebben a cikkben.

Konkrét példák

Ad typist, home typist hirdetések
Korábban az aspartrading.com címen volt elérhető, ma már számos helyen megtalálható, elég rákeresni a "home typist" vagy "ad typist" kulcsszavakra bármely intenretes keresőben! Mostanában újra terjed egy hasonló átverés, ami emailben érkezik.
Óvakodjunk az ilyen és hasonló oldalaktól:
www.worldwidehometypist.com
www.ahometypist.com
www.starbizglobal.com
www.homeexecutives.com
Ezek a cégek ún. home-typist munkát ígérnek  3500-5000 dolláros havi jövedelemmel. A jelentkezéskor 20-100 dollár ''kauciót'' kérnek, amit ha befizet az illető, futhat a pénze után. Az ajánlat mögött nincs valós munka. Akit érdekelnek a részletek, olvassa el ezt a cikket.

International Homeworkers' Alliance (IHA.org)
Távmunka ajánlatok adatbázisához ígér hozzáférést 20-100 dollár befizetése ellenében. Az adatbázis azonban nem tartalmaz tényleges távmunka ajánlatokat. Bármilyen jól hangzik, ne fizess!

Trdsystems.com
Elektronikai egységek otthoni összeszerelését kínálja darabonként 7,5$ fizetésért. A céget idehaza több  magyar Kft, Bt. hirdeti sokfelé. A hirdetésben megadott telefonszám felhívásáért 250-350 Ft+áfát kell fizetni percenként, az infócsomagot (ami nem más mint a weboldal fénymásolt példányai) 1500 Ft-ért adják. Beugróként 300$-os tagsági díjat kérnek egy amerikai címre, úgymond biztosítékként. A munka fiktív, az elmúlt héten, a megjelent cikkre reagálva több levélíró is elpanaszolta, hogy becsapták.

Get Paid to Surf  the Web azaz keress pénzt szörfözéssel!
Get paid for emails avagy keress pénzt emailek olvasásával!
Ez az "üzleti modell" megbukott , mégis még ma sokan hirdetik ezeket a típusú ajánlatokat.
Hihetetlen, de még ma is vannak akik bedőlnek a Cashfiesta és társai ajánlatának.
A Cashfiesta = átverés > egy olvasó levele
Ez a reklám-modell a sok visszaélés miatt nem életképes, ne pazarold a drága időt rá! Ha még hiszel a ''szörfözéssel pénzt keresni'' álomban, ajánlom olvasd el ezt a cikket!

Több, mint gyanús weblapok:
HomeWorkers.com
HomeEmployed.com
MakingMoneyFromHome.net
AAAOpportunity.com
folyt. köv.

Magyar cégek
Sok céget megnevezhetnénk (jogi okok miatt sajnos nem tehetjük), melyek az ún. "távmunka" hirdetésekre jelentkezőknek csak x Forint rózsaszín csekken történő befizetése után adnak bővebb  információt egyes munkaajánlatokról. A hiszékeny munkavállaló, miután befizeti a néhány száz Forintos összeget, postafordultával megkapja a választ, mely azt tartalmazza, hogy amennyiben utánvéttel megrendeli (ez már több ezer Forint! + postaköltség) megküldik a munkaszerződést, illetve az x db nyomtatványt (amit szintén ki kell fizetni, mint kezdő munkacsomagot). Mindenkit csak óvni tudunk attól, hogy fizessen ezen cégeknek. Elítélünk minden olyan céget, ami a munkavállalók kiszolgáltatottságából akar meggazdagodni, de sajnos az emberek hiszékenysége miatt ez az "üzletág" virágzik az interneten. Ne hagyjuk!

Távmunkaként hirdetik a pilótajátékot
Az utóbbi időben a spam különös válfaja terjed. Ebben szépreményű honfitársaink interneten végezhető munkát, kecsegtető üzleti lehetőséget ígérnek egymásnak. A felcsillanó lehetőség pusztán annyi, hogy a 20 dolláros beugróért ugyanilyen spamok terjesztésébe lehet beszállni. További részletek az Index cikkében

Kapcsolódó cikkek:
Az otthoni munka mint milliós business
Interjú Ormos Zoltán jogásszal
Az Aspar Trading story
A TRDsystems story
Piszkos 12
Szélhámos munkaajánlatok az interneten
A multi-level marketing csapdái

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mindig nagyon ügyes vagy máskor is jövök a blogjaidat olvasni!PUSSZ

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu