Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A grafológia definíciója:

Grapho: írás, logos: tudomány, vagyis az írás tudománya, íráselemzés

A grafológia egy olyan tudomány, mely a kézírásokból és a rajzokból következtet az egyén személyiségére, lelki és fizikai tulajdonságaira.

A kézírás a pszichénk által irányított mozgás, ezért tudatos és tudattalan agyűködésünk is benne van. Ez azt jelenti, hogy bár kezünkkel végezzük az írás folyamatát, mégis agyunk irányítja, és ellenőrzi a tevékenységet, így nemcsak a gondolatokat, érzelmeket, hanem még fizikai állapotunkat is megjelenítjük az írófelületen. A grafológia segítségével lényünk titokzatos oldala is feltárható,( gesztusok, vágyak, motivációk). Írásunkban megtalálhatjuk jelenünket, és múltunkat, jóslásra, jövendőmondásra a grafológia azonban nem alkalmazható, legfeljebb a személyiségjegyek ismeretében állapotkövetéses vizsgálatot végezhetünk.

A rajzokból hasonlóképp következtetéseket vonhatunk le egyéniségünkre vonatkozóan. A rajzelemzés azért kiemelten fontos, mert a rajzok olyan szimbólumok, olyan üzenethordozók, melyek megmutatják rejtett, elnyomott vágyainkat, hajlamainkat, képességeinket, általuk felismerhetjük árnyoldalainkat, és felszínre hozhatjuk azokat.

A rajzelemzés különösen a gyermekek esetében hasznos, abban a korban, amikor még nem tudnak írni, ugyanis már ekkor is megjelennek a legjellemzőbb tulajdonságok és problémák, melyek még idejekorán orvosolhatóak. (Például: diszlexia, diszgráfia, vagy ezek előfutárai.)

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu