Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A szolgálatod kiemelten fontos a Krisztus testében


"Ti mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és közületek mindenki önálló és fontos tagja annak."     (1Korinthus 12:27 NLT fordítás)

church20exterior.jpg

Az egyik oka annak, hogy egy gyülekezethez kell tartoznod az, hogy betöltsd azt az elhívásod, hogy kézzelfogható módon szolgálj más hívők felé. A Biblia ezt mondja: Ti mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és közületek mindenki önálló és fontos tagja annak. (1 Kor. 12:27 NLT fordítás)

 A szolgálatod nagyon fontos a Krisztus Testének - kérdezd csak meg bármelyik helyi gyülekezetet. Mindenkinek megvan a szerepe, és minden szerep fontos. Nincs "kis" szolgálat Istennek, mindegyik számít.

Ugyanígy, nincs kiemelkedő szolgálat a gyülekezetben. Van olyan, ami szem előtt van, és olyan is, ami a színfalak mögött játszódik, de mind értékes. A kicsi vagy rejtett szolgálatok számítanak a legjobban sokszor. Az otthonunkban a legfontosabb lámpa nem a nagy csillár az étkezőben, hanem a kis éjjeli világítás, ami segít, hogy ne rúgjak bele semmibe, amikor felkelek éjszaka. Nincs összefüggés a méret és a jelentőség között. Minden szolgálat számít, mert mindannyian függünk egymástól.

Mi történik, ha egy testrészed nem jól működik? Megbetegszel. A tested többi része szenved. Gondolj bele, hogy a májad egyszer csak úgy dönt, hogy ezután önmagának él. "Fáradt vagyok, nem akarom a testet szolgálni. Kérek egy év szabadságot a feltöltődésre. Most azt szeretném csinálni, ami nekem jó. A többi testrész majd átveszi a helyem." Mi történne? A test meghalna.

Manapság több ezer gyülekezet hal meg azok miatt a hívők miatt, akik nem akarnak szolgálni. Ott ülnek a lelátókon, és csak figyelnek, a Test pedig szenved.

Ahogy mondtam, amikor elkezdtük ezt a témát tanulmányozni: Isten olyan szolgálatra hívott el, ami minden képzeletedet felülmúlja. Jó cselekedetekre teremtett téged, amelyeket már elkészített, hogy tedd meg. (Efézusi levél 2:10 alapján). Amikor másnak szolgálsz bármilyen módon, akkor voltaképpen Istennek szolgálsz.

Beszéljünk róla:

§ Hogyan tudsz megbirkózni a szolgálatban való kiégéssel? Mit gondolsz, Isten milyen választ vár tőled?

§ Milyen lépéseket kell ma megtenned a szolgálatod felé, amire Isten hívott el?

(Daily Hope b Rick Warren, 2012. 11. 06.)

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu