Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mostanában sokszor morcogok, nem tetszik a világ, amit magam körül látok. Pontosan abba a hibába estem, amibe a mi szüleink, nagyszüleink annak idején,  értetlenül és aggódva lestem, hogy a fiatalok mit csinálnak, nem lesz-e valami bajuk, ..

Persze elsősorban a szeretteimre gondolok ilyenkor, a nevelt-fiamra, a menyemre, és a sok kutyaiskolai "gyerekemre"

 

Aztán tegnap vettem egy könyvet, (nem véletlenül írtam be kedvencemnek Updike-ot, megírta az "Eastwicki boszorkányok" folytatását, "Eastwicki özvegyek" címen), és olvasás közben szinte felkiáltottam, amikor a következő mondatokat olvastam:

(megjegyzem a gyerekekről, unokákról van szó.)

"...... Sose hittem volna, hogy boldogulni fognak. El nem tudtam volna képzelni, hogy ellássanak egy munkát, egy házat, hozzámenjenek idegenekhez, fizetésemelést kapjanak, jó repülőgépre szálljanak fel, márpedig meglepő módon sikerült nekik. Sose értettem, hogyan, amíg rá nem jöttem, hogy az nem a mi világunk, amiben boldogulnak, hanem az ő világuk, ugyanazokkal a kicsikkel versengenek, akikkel óvodába jártak. És ugyanabba az idétlen műszaki világba nőttek bele. ......"

Szívem szerint ezt a mondatot minden aggódó nagymamának megmutatnám, minden olyan "felnőttnek", aki  valaha is kiejtette a száján a "bezzeg" (a mi időnkben) szót,  vagy aki arról panaszkodik, hogy nem érti a világot maga körül.

Felszabadító felismerés volt, ajánlom minden apuka, anyuka, nagymama és nagypapa szíves figyelmébe!

Nincs okunk az aggodalomra, gyerekeinknek és unokáinknak a saját körülményeikkel kell megküzdjenek, és ami számunkra megoldhatatlan feladatnak tűnik, azt ők nevetve kirázzák a kisujjukból!

ÍGY LEGYEN!

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Förstner Katalin üzente 14 éve

Boldog Ember, boldog Nagyi!
Idős szüleim voltak, és pici gyerekkoromtól kezdve azt sulykolták belém, hogy nekem nagyon gyorsan és ügyesen a saját lábamra kell állnom, mert ők nem lesznek sokáig mellettem. (Sajnos így is lett) Így én ezt a szülői aggódást nem éreztem meg a magam bőrén, ők igen jól titkolták. Belőlem viszont elsőosztályú aggódó tyúkanyó lett, (bár igyekszem ezt nem kimutatni) - és ez igazán nem a bizalmatlanságból fakad, nem azért aggódok, mert olyan ügyetlennek, vagy élhetetlennek tartanám a "gyerekeimet" - pusztán sebezhetőnek gondoltam őket, de most Updike rámutatott, hogy tévedek! Még soha nem örültem ennyire tévedésnek :)

Válasz

Krauszné Tünde üzente 14 éve

"El nem tudtam volna képzelni, hogy ellássanak egy munkát, egy házat, hozzámenjenek idegenekhez, fizetésemelést kapjanak, jó repülőgépre szálljanak fel, márpedig meglepő módon sikerült nekik. Sose értettem, hogyan, amíg rá nem jöttem,"........
én gyerek és fiatal fenőtt koromban szembesültem ezzel ! Miért nem gondolják, hogy én képes vagyok rá??????
Tudtam, hogy a gyerekeim és az unokáim is képesek lesznek, mint ahogyan én is képes voltam rá!!!!!!!!!!
Csak nekik ott vagyok én is, aki nem nulláról indítja őket!

Válasz

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu