Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Indiana Jones,cirka húsz év után visszatért,a vetítőtermeket ismét megtöltve,rajongóival.
A kalandfilmek ikonikus alakja,sokat váratott magára,míg újból fejébe nyomta oly szeretett kalapját,elhagyhatatlan ostorával érvényt szerezve,igazának.
Sajnos Spielberg és Lucas nem élt a kevesebb,több elvével,olyan akció és látványorgia zsúfolta dramaturgia kísérte miliőbe csöppentették hősünket,ahol helyenként blődségbe hajló érzést keltve feszengtem székemen.
A forgatókönyv tekintetében, szívesen megnéztem volna a Shyamalan,vagy Darabont által írt scriptet,ám mindkettőt elvetve  félretették.Ezzel szemben,kaptunk egy olyan sztorit,mely Jeff Nathason fejéből pattant ki,nélkülözve azt a légkört,amit az előző részekben annyira szerettem és rajongójává téve, számolatlanul láttam.
Ha a forgatókönyv a leggyengébb láncszem,azzal aláássa a film egészét,eredeti feelingje elveszve a középszerűség homályában.Sokat akartak markolni az alkotók az újító momentumok beépítésével,de épp ettől éreztem a film és maga az Indy mítosz meghurcolásaként,ám keveset sikerült fogni.
Eredetinek semmiképp sem nevezhető történet, hamisított whiskeys üvege csendül össze,a már unalomig csiszolt közhelyek kristálypoharával,erős déjavu érzésként elénk vetítve ,nem kevés filmben látott jelenet kínálta ismerős képeit.
Igazából, ez a lázadó szellemű srác hozta vérfrissítés sem adott hozzá sokat,melyet Shia LaBeouf, a Brando szellemét megidéző jellemmel próbált újabb lendületet becsempészni a lapos történetbe.Viszont kellemes volt ismét látni,a Marion karakterét megformáló Karen Allen-t,ki vehemenciájából és bájából mit sem veszítve hozta, a kalandor szíve hölgyének figuráját.
Indy,ki olyan mint a jó bor,az idők folyamán csak jobb lett,sármos külsejével,friss mozdulataival és laza szövegével meghazudtolva korát.A jelenetek zömében,még mindig kaszkadőr nélkül vállalt munka pedig becsülendő és remek formát takarva bizonyítja az öreg ember,nem vén ember elvének arany igazságát.Igazán nem rajta múlott,hogy nem az általam elvárt színvonalat ütötte meg a történet,sajnos hiányosságait és futurisztikus, mai kor szellemének megfelelni próbáló gondolatvilágot,ő sem tudta elvinni a hátán.
Kedvenc régészünk visszatért,de sajnos nem azzal a svunggal értek az ostorcsapásai,mint amit annak idején éreztünk.
Más szelek fújnak,egy idegen világban...

Címkék: Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu