Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ismét egy igaz történet,melynek drámaisága arculcsapó egyszerűségével osztja ránk,a kilátástalanság és hitehagyott szülők keservét,elvesztett gyerekük iránt.
Hank Deerfield egy veterán,nyugalmazott katonai rendész,kinek fia,Irakot megjárva hazatérte után eltűnik.Nyomozásba kezd,ismét a régi időket idézve lendül bele az ügy szálainak kibontásába,mely szomorú és kegyetlen valót vetít elénk,lelkük fájdalmának mélyen szántó érzéseit megtapasztalva.
Paul Haggis,immáron másodszor bizonyítja,remek érzékkel intstruálja színészeit,az Ütközések után,most az Elah völgyében c.film rendezői székében foglalt helyet.
Tommy Lee Jones itt a legnagyobb,kinek a játéka magávalragadó,öröm minden perc,melyet ajándékba kapunk tőle,remek játékával.Egyszerre hozza a szigorú szabályok keretein belül dolgozó rendőr,és a megkeseredett,kétségek közt örlődő apa karakterét.Felsejlik a közelmúlt képei során,hogy mennyire marcangolja a bűntudat,átérezve a fia érzelmi rezdüléseit,mégsem téve ellene.Cserbenhagyásként felfogható telefon beszélgetésük, keserű mementójaként élve emlékében,álmaiban visszatérve hangját idézi.
Abba a világba enged bepillantást a mozi,ahol egy újabb család tapasztalja meg a háború borzalmait közvetett módon,az értelmetlen erőszak
áldozatának esve saját fiúk.Azt a nyomást,amiben részük van odakint nem tudja mindenki feldolgozni,roncstömegként térve vissza,elfojtva magában,megrajzolva egy kilátást nem lelő öngyilkos kórkép szénrajzát.
Lassan csordogál a történet,de mivel tulajdonképpen egy lélektani drámáról lévén szó,nem éreztem szükségét a gyors cselekménynek.Súlyos mivolta ellenezte a középtempót,feszült légkörét a bürokrácia tekervényes gombolyaga tette még bensőségesebbé,megláttatva a hivatalok közti érdekkülönbségek és összefonódások adta nyomorult világ párhuzamát.
Hank,ki egy életen keresztül szolgálta és hitt hazájában,most elvesztett valamit,megszakadva benne az odaadó,hű hazafi szelleme. Becsapva érezve magát,a sereg demagóg hozzáállását illetően,talán saját fiába vetett szilárdnak vélt hit is megingott,keserű sorsuk iránt érzett fájó sebként lüktető űrt hagyva maga után.
Azért,a záró képsorok magukért beszélnek és érdemes ráfókuszálni az üzenetére koncentrálva, a sorok közé látni.A fordítva felvont lobogó jelentőséggel bír,csak nincs ki megfogadja...
Elah völgyében,ahol Góliát legyőzetett az apró Dávid parittyája által,nos mindenki érzi a szimbólikus cím adta sugallt tartalmat?

Címkék: Elah völgyében

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu