Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

*Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!


*Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium
ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti
citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja,
bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a
savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött
maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal,
ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés
szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni
vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

_Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő
ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből_.

(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok,
desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol,
egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát.
Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General
Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot)
is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e
szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az
acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a
mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet
mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a
füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony
füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg
lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal
etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két
(veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

_A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától
hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-,
nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak
az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az
ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét
a korabeli fotókon), __hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek,
ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet,
ízfüggővé tesz._

Korunkban _húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak_ (köztük hétezer
aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit
(üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek
orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége
élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* /Aki az
ízeket befolyásolja, életünket manipulálja./ Ráadásul az íz nem csak
ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése.
Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják
íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit
lenyelünk.

_A leves hazudik_ - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű
pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és
a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két
gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.



_A kenyér, a virsli (de az nagyon), a_ _csecsemőtápszer__._ _Érzékeinket
manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész
életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek
már kilencvenhat(!) százaléka ipari_ termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek
eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül
is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia
dolga." Már akinek.





*_NE FELEDD, AZZÁ LESZEL AMIT MEGESZEL! _*



*_KI - KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA
EGÉSZSÉGÉÉRT!_**_

Címkék: *_ne feledd azzÁ leszel amit megeszel! _*

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu