Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Székely szelet

Székely szelet
Hozzávalók:
Linzertészta :
25 dkg liszt
6 gr sütőpor
14 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 tojássárgája
2 ek tejföl
Diós piskóta :
4 tojás
1 tojásfehérje
18 dkg cukor
20 dkg darált dió
5 dkg liszt
6 gr sütőpor
csipet só
Továbbá :
kb 30 dkg házi baracklekvár
Díszítés :
8 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj

A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe ,31 x 38 cm ) .
Előmelegített, 180 °C - os sütőben 10 percig elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével.
A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet a dióval,sütőporral elkeverjük,majd apránként a tojásos habba keverjük.
A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20 - 25 percig sütjük.
Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk.
Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétfelé vágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra. ( Tehát a diós rész kerül alulra és felülre ) .
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk.
Simára keverjük ,majd a sütemény tetejét lecsurgatjuk vele.
4-5 órát állni hagyjuk,majd szeleteljük.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 244 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Vass Lászlóné üzente 3 éve

Itthon vagyok

Szőts Istvánné Edit üzente 6 éve

Edit Szívem, köszönöm szépen. Megkeresem. -Szívből gratulálok Neked,sokszor ráakadok egy- egy szupi főztödre a NET-en! Pá: E.

Szőts Istvánné Edit üzente 6 éve

Szívből üdvözöllek! Segíts -ha tudsz- kérlek! Gyöngyhagyma karfiollal savanyúság levének elkészítésére nem emlékszem. Köszi: Edit

Kuti Mihály üzente 7 éve

Biztos nagyon finomak Üdv Mihály

Szia Editke! Köszönöm, hogy itt is ismerősök lehetünk. Puszi: Erzsike

Érdekel Lászlóné többi tartalma is?

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu